Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 3. 4. 2023.

| Društvo

Više od 20 kompanija i ustanova na Sajmu zapošljavanja na Filozofskom fakultetu u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Filozofski fakultet
6. aprila od 10 do 15 sati; ilustracija; foto: V. M. R.

Studenti i svi zainteresovani građani imaće priliku da se povežu sa više od 20 kompanija, institucija i ustanova koje će se predstaviti na Sajmu zapošljavanja i profesionalne orijentacije na Filozofskom fakultetu u Nišu u četvrtak, 6. aprila, od 10 do 15 sati, u holu.

Kako navode organizatori, reč je o potencijalnim poslodavcima, koji među zaposlenima već imaju studente koji su završili Filozofski u Nišu.

Neki od partnera su NIS, kao zlatni partner, Transcom, kao srebrni partner, zatim Leoni, Zumtobel, Fondacija “Obrazovanje za Srbiju” i Francuski institut, a posetioci će svoj CV moći da predaju Zavodu za urbanizam, Istorijskom arhivu, Niškom kulturnom centru, Kazneno-popravnom zavodu, Media i reform centru, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Digitec Galaxius-u, kao i Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”.

Posetioci će sa poslodavcima moći da kontaktiraju direktno na štandovima, ali i kroz edukativna predavanja i radionice.

Srebrnim i zlatnim partnerima Sajma biće omogućeno predstavljanje u amfiteatru u okviru edukativnog dela - navode sa Filozofskog.

Osim poslova, kompanije, institucije i ustanove nudiće i prakse za sve profile koje školuje niški Filozofski. Sajam je otvoren i za one koji nisu studenti, za sve zainteresovane građane.

Odlučili smo se za organizaciju Sajma kako bismo studentima završnih godina pomogli da stupe u direktan kontakt sa poslodavcima, uvide koje su im sve mogućnosti na tržištu rada i da što lakše naprave prve korake u karijeri - poručuju sa Fakulteta.

Ideja im je i da poslodavci uvide da njihovi studenti, kako ističu, zbog koncepta studija i vannastavnih aktivnosti imaju kompetencije, veštine, znanja i kvalitete za rad sa ljudima, u ljudskim resursima, kao i za rad na liderskim i menadžerskim pozicijama.

Departmani će na trećem spratu za to vreme imati Otvorena vrata za buduće studente.

Sve informacije o programu, partnerima, izlagačima i brošurama dostupne su na sajtu Sajma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović

    16:58 // 4. 4. 2023.

    Hahaha hehehe, pa nisi jututunci baš nišlije sve!
    Druga generacija udbasa je na zalasku, a ako Bog da( a daće, ovo je zatucana Srbija i dalje), preuzeće NALOGE udbe i unuci sbojih dedova.
    Bane Jovanobić 30 g. u Nišu LJUTA opozicija, 25 g.bio na najvišim funkcijama u gradu, a spruga mu Natalija, dekanica, takođe nekad ljuta opozicionarka, sada kao dekanica organizuje sajam zaposljavanja!!??

  • Farenhajt 451

    22:40 // 3. 4. 2023.

    Sve te manifestacije i sajmovi zapošljavanja služe apsolutno ničemu osobi koja traži posao. Veća je verovatnoća da nađete 100 evra na ulici nego da tu dobijete posao. Sve se svodi na samopromociju političara i kompanija/fabrika, čisto da se popuni medijski prostor vestima o "smanjenju nezaposlenosti, pružanju šanse mladima"... Preporuka za sve da se podsete Orvelove "Životinjske farme".

  • Leonista

    19:49 // 3. 4. 2023.

    Kćerke u biblioteci, na Institutu i po zavodima. Studenti na biro, pa u leoni raznih vrsta. Toliko o moralu i brizi za druge.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: