Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 7. 5. 2019.

| Društvo

Više od 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 aviona na vojnoj paradi u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
vojska
Svoju sposobnost prikazaće vojnici i policajci; ilustracija; foto: V. Keser

Na niškom Bulevaru Nikole Tesle u petak 10. maja biće vojnici i tenkovi i nadletaće avioni, na paradi koja se povodom Dana pobede održava u Nišu. Iz Ministarstva odbrane najavljuju da će defilovati više od 4.000 vojnika, 300 borbenih i neborbenih vozila, a u vazduhu će biti 40 aviona.

Program vojne parade "Odbrana slobode" počinje u 11 sati, a deo Niša je već nekoliko dana blokiran, u gradu su velike gužve i tako će biti do petka. IMG-6436[1] Vojnici se uveliko pripremaju za paradu; foto: citalac

Tada je najavljeno da će svoju sposobnost prikazati vojska i policija. Povod je Dan pobede, a slogan manifestacije "Da se ne zaboravi".

Najavljen je svečani defile pešadijskog i motorizovanog ešelona, kao i nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova - dodaju iz Ministarstva odbrane. IMG-6413[1] Vojnici se uveliko pripremaju za paradu; foto: citalac

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je za Politiku najavio da će u Nišu prvi put marširati i veterani i kadeti.

Podsetimo, osim posečenih bandera i rušenja pešačkih ostrva na Bulevaru Nikole Tesle, zbog vojne parade je izmenjen režim gradskog prevoza u tom delu grada i nekim bulevarima ne može da se prolazi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    12:21 // 9. 5. 2019.

    Petak, u sred radnog vremena.. i sto zelim da dodjem nikako ne mogu - moram da radim.. ali vazno je da svi ovi zaposljeni snsa mogu izaci (ili moraju?)..

    Kapiram da se ovde pravi zurkica za sns-ovce a ne za “obican narod” i da je cela ta parada namenjena njima a ne narodu...

    NapreDNO

    • Ja

      14:31 // 9. 5. 2019.

      Pa što ne dođeš, ja nisam član pa idem, nego svi se vi nešto delite

  • Ouzo

    22:57 // 7. 5. 2019.

    Lambrozo predaje raport AV ! Ali,sve je dzabe,diplomatska bitka je ubedljivo izgubljena za Kosmet,sad nas sludjuju da je to dobro za nas,a vojskovodja Vulin bi i zidove dizao na granici!

  • Dzong

    18:40 // 7. 5. 2019.

    Znamo kako broje, ne verujem u njihove brojke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: