Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 28. 4. 2021.

| Društvo

Više od 4.500 Nišlija bez struje, najava da će kod EPS-a posredovati Grad i država

Autor:M.M.K.Izvor:Južne vesti
struja dalekovodi
Veliki broj ljudi u Nišu bez struje; Ilustracija; foto: A. Kostić

Da će Grad i država uskoro zajedno pokušati da reše problem velikog broja porodica u Nišu koje žive bez električne energije inicijativa je posle jučerašnjeg sastanka u Gadžinom Hanu sa predsednikom Srbije. Najvaljeno je da sledi sastanak sa direktorom EPS-a i razgovar o mogućim modelima reprograma dugovanja.

U vreme pandemije oko 4.500 porodica živi bez struje u Nišu, čija gradonačelnica Dragana Sotirovski najavljuje da će zajedno sa predstavnicima države razgovarati sa direktorom EPS-a, kako bi zajedno pronašli način da ovaj problem reše.

Moramo sa direktorom EPS-a da razgovaramo o mogućem reprogramu i uslovima. Imamo tri kategorije problema, ljude čiji su strujomeri skinuti, korisnici koji su bili nelegalno priključeni i oni sa velikim dugovanjima. Nema dana da neko ne dođe da traži pomoć jer nema uslova da čuva lekove i da se leči bez struje, kaže Sotirovski.

Veliki je broj korisnika koji su izmirili dugovanja ali nisu dobili priključak jer čekaju legalizaciju. Svima koji su predali zahtev i čekaju na rešenje a nemaju struju gradonačelnica je poručila da se jave opštinama ili ili Gradskoj kući, kako bi ubrzali proces legalizacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djeno

    17:27 // 30. 4. 2021.

    Od kada su ti dugovi nastali. Setimo se afere Zorana Zivkovica koji je apelovao na gradjansku neposlusnot da se struja ne placa. Gde taj goslodin

  • Vlajko

    15:34 // 30. 4. 2021.

    Šta je ovima koji su uspeli da se izvuku od epsa pa mu opet trče?
    Jedino ako se nadaju nekoj džabi od države.
    Bez struje žive i većinu potreba rešavaju na drugi način. Struja im treba samo za svetlo i rashladne uređaje, a te količine se lako podmire solarnom elektranom. Nezavisan si, ne mogu da te isključe, i neplaćaš koje kakve pretplate i takse a ze pare ulažeš u svoju proizvodnju.

  • Nidzo

    14:14 // 29. 4. 2021.

    Nije bas tako. Dug mora da otpise vlada rs a ne ministarstvo ili direktor jer zakonski ovaj problem ne moze da se resi. Samo Vlada RS moze oprostiti racune i ovolika dugovanja. E sad,a sta cemo sa onima koji su platili, oni koji imaju reprogram? Jer ce njima da se stornira placanje reprograma? Nemojte Gradonacelnice da manipulisete ljude jer od ovoga nema nista nego je cist populizam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: