Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 31. 3. 2022.

| Društvo

Više od 40 kazni za parkiranje za noć stanarima niških zgrada kod Bulevara Zorana Đinđića

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
parking kazne
Traže od nadležnih rešenje; foto: čitalac

Stanovnici zgrada između Ulice Dragiše Cvetković i Bulevara Zorana Đinđića decenijama parkiraju automobile na prostoru između samih zgrada, ali jutros je zbog toga između 40 i 50 njih dobilo kazne. Zabrinuti su da će to postati uobičajeno, pa apeluju na nadležne da im obezbede mesta za parkiranje.

Parking mesta nisu obeležena, nema znaka, oznake i ivičnjaka, ali stanar kome je u noći između srede i četvrtka oko 2 sata napisana kazna kaže da u njoj piše da se nepropisno parkirao u Ulici Ljudevita Gaja.

Slikali su tu kolonu od oko 50 automobila i svima poslali kazne. Kad nam je stigla kazna pitah suprugu da mi proveri gde je ta ulica, da vidimo gde smo parkirali, ispostavilo se da se to vodi kao neka ulica. Tu živim 25 godina, ali do juče nisam znao da tu postoji Ulica Ljudevita Gaja - navodi Nišlija.

Do pre nekoliko godina, dodaje, prostor je u potpunosti bio zatvoren za vozila, a sada ga koriste kao dvorište zgrada.

Tu ima sedam ulaza sa oko 50 stanova i svi tu parkiramo jer u okolini od 300-500 metara ne postoji drugi parking. Tako je 30 godina, a onda je neko došao bez najave, sve to slikao i napisao kazne - žali se čitalac.

Od nadležnih je, tvrdi, dobio odgovor da su kazne napisane jer su parkirani automobili ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju.

Pošto u blizini nema mesta gde bi stanari tih zgrada mogli da se parkiraju, traže od nadležnih da to im obezbede ili da im više ne pišu kazne.

Do sad su dolazili više puta iz Grada, gledali, niko nije dao nikakvo rešenje po pitanju sređivanja parkinga - objašnjava građanin.

Iz JKP Parking servis kažu da slučaj nema veze sa njima i da navedeni prostor nije u njihovom režimu naplate i kontrole parkiranja.

*Tekst je izmenjen nakon odgovora JKP Parking servis Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Станар

    23:53 // 4. 4. 2022.

    Мало ко у овој назови држави гледа папир, а тамо лепо пише да је тој парцели улица булевар др Зорана Ђинђића која се води као Градско грађевинско земљиште уз објекат и зграду. Ово сигурно није та локација која се наводи у казни јер је улица Људевита Гаја сокак паралелан са местом на ком су аутомобили паркирани. Али ми не умемо папирима да доказујем него буком. ГеоСрбију погледати пре коментара...

  • Лека

    09:47 // 4. 4. 2022.

    Па на жалост сви деру народ како им се ћефне.. Дистрибуција, паркинг сервис, принудне наплате, извршитељи нотари.. Србима непријатељ не треба Срби су сами себи највећи непријатељи..

  • Rade

    16:42 // 3. 4. 2022.

    Naravno da treba da vam pisu kazne svaki dan kad ste stoka .ZAMISLITE DA mora da dodje vatrogasno vozilo ili hitna tu .I kako da vam neko rodi mesto za parkiranje kad nema mesta da se naprave ili bi da vam neko napravi garazu za dzabe dok drugs placaju istu desetak hiljada evra kad kupuju stan .

    • Станар

      23:55 // 4. 4. 2022.

      Мора да си тако дошо до имовиме пошто си упућен коко је ко дошо до исте. Жалосно је што причаш напамет или је то твој домет ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: