Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 5. 8. 2022.

| Društvo

Više od 400 mladih iz Vranja dobilo popuste u biblioteci, pozorištu, na kupovinu knjiga, karti za bazen

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
OMladina - Vranje
412 mladih ljudi dobilo omladinske kartice; foto: Grad Vranje

Mladima iz Vranja, uzrasta od 15 do 30 godina, koji su se javili na konkurs, uručene su omladinske kartice zahvaljujući kojima će moći da ostvare popuste i olakšice u javnim ustanovama, preduzećima i uslužnim delatnostima. Njih 412 popuste će dobiti uglavnom na kulturne i sportske sadržaje u gradu.

Kako bi mlade ljude motivisali da se što više uključe u kulturna, sportska dešavanja i slobodne aktivnosti u gradu, Kancelarija za mlade je inicijativu pokrenula sredinom juna, a zatim je usledio i poziv ustanovama, preduzećima i firmama koje su zainteresovane za takvu vrstu saradnje,a odazvalo se desetak njih.

Omladinska kartica Desetak ustanova, preduzeća i privatnih firmi se odazvalo pozivu; foto: Grad Vranje Oni koji posediju omladinsku karticu moći će da se učlane u Gradsku biblioteku po upola nižoj ceni, a 50% popusta imaće i prilikom kupovine karata za pozorišne predstave.

Omladinska kartica imaće sledeće pogodnosti: Salon lepote i zdravlja - Spa i velnes centar “Mistique fit”10% popusta na sve usluge iz anticelulit programa i mršavljenja, na sve usluge epilacije diodnim laserom, na sve usluge solarijuma, saune i parnog kupatila. Fitnes centar “ABC” 10% popusta na mesečnu članarinu. Igraonica “BAZA PSS” 10% popusta na usluge korišćenja “Playstation 5” konzola. Stručni centar za neformalno obrazovanje Akademija “OXFORD” Vranje 20% popusta na grupne kurseve jezika, različitih programa i stručnog osposobljavanja - navode iz Grada.

Takođe, knjige u “Službenom glasniku” moći će da kupe po 25% nižim cenama, poseta Narodnom muzeju i muzejskim objektima im se neće naplaćivati, a svaka četvrta poseta na bazenu JU “Sportski objekti” će biti besplatna.

Besplatno će biti i korišćenje sale Doma kulture, na smeštaj u planinarskom domu na Besnoj kobili imaće 30% popusta, a mesečna karta za korišćenje Balon sale u Vranjskoj Banji koštaće ih 2.500 dinara.

Posebno mi je drago što je reč pretežno o ustanovama kulture i objektima za sport i rekreaciju, jer pored formalnog obrazovanja koje predstavlja temelj vašeg profesionalnog života, mladim ljudima je neophodno da sebe izgrađuju upravo kroz kulturne sadržaje i razvijanje svesti o neophodnosti bavljenja sportom. Sve to su osnove za izgrađivanje perspektivne budućnosti, kako bi stečeno znanje i veštine potom mogli da primenite u svom gradu - rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Zbog toga što su doprineli sprovođenju omladinske politike u gradu i odazvali se pozivu, predstavnicima javnih ustanova, preduzeća i privatnih firmi, uručene su zahvalnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    16:10 // 9. 8. 2022.

    Teska socijala smo mi Vranjanci
    Treba da smo oslobodjeni svih dazbina i da nam se daju na bonove hleb zejtin i secer cisto da prezivimo kao sirociki smo
    A sta bi sa tigrica ekonomskog
    nismo li do skoro bili prvi evrpodu prvi u svetu i tako to ???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: