Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 9. 5. 2015.

| Društvo

Više od 7.000 posetilaca na bacanju bumeranga

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nagradjeni.jpg
Najspretniji bacači i hvatači bumeranga

Time što je zvanični brojač postavljen na dve lokacije četvrtog „Bum fest“-a, na kom se održava jedino takmičenje srednjoškolaca u bacanju bumeranga na Balkanu,  izbrojao je oko 7200 poseta, oboren je rekord u broju posetilaca ovog festivala kojih je prošle godine bilo oko 2.000.

Organizatori festivala koji se održava na platou ispred logora, učenici i profesori Mašinsko-tehničke škole „15. maj“, za glavni cilj imaju promociju sporta, fizičkog vaspitanja, ali i Australije čija je ambasada podržala ovogodišnje takmičenje.

Živela sam svuda po svetu, ali morala sam da dođem u Niš da bih videla ovakvo takmičenje. Drago mi je što naša Ambasada stala iza ove manifestacije i mogu da najavim da ćemo i naredne godine stati iza nje. Imam sve pohvale za organizatore i iznenađena sam koliko su takmičari talentovani – rekla je na takmičenju ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini.

Takmičenje Na kvalifikacijama se za prolazak u finale borilo više od 110 učenika iz celog regionaFestival je podržao i Grad Niš, a gradonačelnik Zoran Perišić je na otvaranju rekao da je ovo jedna od manifestacija koje na najbolji način promovišu Niš.

Da sve protekne kako treba pobrinuli su se volonteri škole koji su još jednom pokazali da je moguće da ideja o školskom takmičenju preraste u festival o kom se i daleko čuje.

Kao škola smo oduševljeni. Zvanično mogu da kažem da je prošlogodišnji rekord oboren – rekla je direktorka škole Slavica Jukić.

Bumerang Takmičari se nadmeću u disciplini "Aussie round"Dodaje da su učenici u bacanju bumeranga pokazali zavidno znanje i da joj je drago što je prva nagrada otišla u Aleksinac.

Da u 5 bacanja bumeranga iz centra kruga od 3 metra ovaj sportski rekvizit uhvati što bliže mestu sa kog ga je bacio i tako osvoji što više bodova, najbolje je na ovogodišnjem „BUMFest“-u išlo đaku TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Alekcinca koji je osvojio I mesto.

Drugo mesto je otišlo školi domaćinu, dok treće dele dva učenika Pravno-poslovne škole.

Oni su bili najbolju među 25 finalista iz 7 škola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nidza

    15:38 // 11. 5. 2015.

    Pohvale...samo napred

  • Ucesnik

    21:50 // 10. 5. 2015.

    Samo jos da nisu izlagali za broj ljudi. Sve zajedno bilo je ne vise od 300 djaka dovedenih iz skole. Ne znam zasto ne proveravate ove informacije. Bio sam sve vreme tamo..Svaka čast za akciju ali..

  • aca

    15:29 // 10. 5. 2015.

    Bravo i sve pohvale!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: