Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:11, 21. 12. 2018.

| Društvo

Više od 9 meseci kasni izgradnja zgrade za izbeglice u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Dačić 2 puta za istu zgradu najavljivao početak gradnje; foto>: Lj. M.

Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila 2017, kada je lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u jeku predsedničke kampanje u kojoj je podržao kandidata SNS Aleksandra Vučića, postavio kamen temeljac za izgradnju zgrade sa 20 stanova za izbegle i raseljene, rok za završetak zgrade, mart ove godine je "probijen" punih 9 meseci.

U firmi koja je izvođač radova, GPD "Banković" iz Surdulice, nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje zašto se toliko kasni sa radovima koje u Prokuplju sa 411.409 evra finansira Evropska unija, jer su nas najpre uputili na izjavu građevinskog inženjera firme, a on na vlasnika koji se nije javljao na telefon.

Ipak, u Jedinici za upravljanje projektima u javnom sektoru, po čijem tenderu je posao i dobila firma iz Surdulice, tvrde da je objekat završen u konstruktivnom smislu, odnosno betonski i zidarski radovi, kao i krov, te da su u toku "instalaterski" radovi.

Rok za završetak radova po dinamičkom planu je istekao 13. oktobra ove godine, a izvođač nastavlja sa radovima do kompletnog završetka objekta. Kašnjenje je isključivo odgovornost izvođača radova GPD “Banković” koji će snositi posledice u skladu sa ugovorom – kažu iz Jedinice za upravljanje projektima.

Dodaju da oni ulažu sve napore da zgrada bude što pre završena, kao i da kvalitet izgradnje bude na zadovoljavajućem nivou, a planirani rok za useljenje korisnika nakon svih procedura je, kako kažu, sredina 2019. godine.

Inače, rešavanje stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile svoje kuće na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 1995. godine, u nadležnosti je Komesarijata za izbegla i raseljena lica i oni ističu da će se konačna lista stanara koji će se useliti u novu zgradu znati do kraja ove godine, te da je ranije raspisan konkurs i da komisija odlučuje o rangiranju po prioritetima i nedvosmislenim kriterijumima kako bi stanove dobili oni kojima su stvarno i najpotrebniji.


Kasnio i početak izgradnje "Dačićeve" zgrade

Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila, kada je Ivica Dačić postavio kamen temeljac za izgradnju, gradilište je ubrzo posle predsedničke kampanje zaraslo u korov.

Sam početak radova na izgradnji zgrade u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja u blizini prokupačke sportske hale najavljivan je mnogo ranije, još marta 2014. godine, ali je to do oktobra prošle godine bilo samo "mrtvo slovo na papiru".


I drugi Dačićev temeljac zarastao u korov

Ivica Dačić je i tokom 2012. godine, u okviru kampanje za predsedničke i parlamentarne izbore, postavio kamen temeljac za izgradnju nove policijske stanice u Prokuplju, ali se, sem iskopane velike rupe samo nekoliko metara od postojeće zgrade, takođe do danas nije dalje odmaklo.

Inače, na tabli koja je tada postavljena i još stoji, planirani početak radova bio je april 2012. a završetak jun 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VOJCA

    18:39 // 22. 12. 2018.

    Cekaju se nasi juzni susedi Da mogu korisnici istih da ih sto bolje utope NAVIKLI LJUDI na takvu trgovinu ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: