Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 12. 7. 2023.

| Društvo

Više od 90 stanova i nula parking mesta - muke Nišlija zbog kazni “Oka sokolovog”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Soliter O. Venac (7)
Ni sami ne znaju koliko su kazni do sada platili; foto: JV / Tamara Radovanović

Iako su se na prostoru oko zgrade, kako kažu, parkirali godinama bez problema, stanari solitera na Obilićevom vencu u Nišu žale se da od uvođenja Oka sokolovog ne mogu da izbroje kazne za to. Imaju problem i sa dve napuštene kuće pored zgrade koje se urušavaju, usled čega je jedan automobil već uništen.

soliter foto: JV / Tamara Radovanović“Kako da poštujem propise kad nemam uslove za to” - pita stanar Zoran Ćirić, koji za sada ima četiri kazne. Ima i plaćen gradski parking, ali nema gde da ostavi automobil jer su na Obilićevom vencu skoro uvek zauzeta sva parking mesta.

Ranije smo parkirali na istim mestima bez problema. Sad ne nađem duž cele ulice slobodan parking, parkiram negde pored zgrade, a oni me slikaju i šalju kazne - priča Ćirić.

Soliter O. Venac (1) foto: JV / Tamara RadovanovićMarjan Miljković kaže da ni sam ne zna koliko je do sada kazni platio, ali da poslednju koja mu je stigla neće da plati.

Ići ću ako treba u zatvor, ali da platim neću. Neka nam omoguće prostor za parkiranje, jer je ovo nasilje - navodi on.

Stanari dodaju i da soliter ima 91 stan i smatraju da parkiranjem ne ugrožavaju nikog, jer je prostor veliki, pa ima dovoljno mesta i za prolaznike.

Soliter O. Venac (9) foto: JV / Tamara RadovanovićTraže od nadležnih da im obezbede neki prostor za parkiranje i tvrde da su im se više puta žalili, a sada su dodatno zabrinuti jer se u blizini solitera grade još dve zgrade.

Gde će oni tek da se parkiraju? Da li će infrastruktura moći da podnese još dve zgrade i još ko zna koliko stanova - pita stanar.

Osim kazni sistema Oko sokolovo, problem pri parkiranju pravi im i stara kuća, u kojoj je nekada bilo hemijsko čišćenje. Ona se urušava i već je tako “uništila” jedan automobil.

Ako nas ne uslika Oko sokolovo, urušiće nam se stara kuća na kola. Tako da smo, obrni-okreni, osuđeni da plaćamo štetu - žali se Nišlija.

soliter 16 foto: Zoran ĆirićSa druge strane solitera je još jedna takva kuća, sa koje takođe padaju cigle i koja je opasna i za pešake.

Kao što vidite, prostor za decu nemamo, nemamo nikakve mobilijare, tako da je ovo jedino mesto gde deca borave kada su napolju. Prolazimo i mi stalno, tako da će valjda neko da reaguje kad se nekom nešto desi - kaže stanarka.

O tome da li su upoznati sa tim problemima i koje bi bilo potencijalno rešenje - nisu odgovorili ni iz Grada Niša, ni iz Uprave za komunalne delatnosti, ni iz Komunalne milicije, do objavljivanja teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    13:37 // 28. 7. 2023.

    Na zalost od kako je ova sekta na vlasti divlja gradnja buka bez ikakvih posledica tako da su svi urbanisticki planovi otišli u zaborav.
    Pitanje je koliko su stvarno neophodni automobili u gradu velicine Niša, narocito ako se uzme koliko su stara ta vozila i koliko su ti izduvni gasovi katastrofa za planetu i za zdravlje gradjana.

  • Kovanluk

    13:29 // 16. 7. 2023.

    Gradu je bitno da naplaćuje parking i kazne i neće da rešava problem.

  • Werko

    18:30 // 13. 7. 2023.

    Ne znam čemu ovoliko negativnih komentara na račun stanara. Ljudi žive tu decenijama, soliter je zaštitni znak Obilićevog venca. Problem je iživljavanje tzv. Oka sokolovog nad svima nama. Inače, tim delom grada Dragana ozbiljno da se pozabavi, ruglo je, stari lokali su leglo zaraze i iskorišćenih igala, a o prohodnosti ulice da ne pričam

    • MC

      09:14 // 14. 7. 2023.

      Soliterčina iz komuniza stara nekoliko decenija je simbol Obilićevog venca, a zanatske radnje i te prizmene kućice stare stotinu i više godine treba sruštiti jer su leglo zaraze?

    • pop

      11:55 // 14. 7. 2023.

      Pa šta ako žive, navikli smo da se bahatimo i da prisvajamo, ograđujemo trotoar kao da ti prađed ostavio u naledstvo. Nema lanci, ograde, ima za svakoga mesto samo treba KULTURE malo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: