Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:28, 8. 3. 2021.

| Društvo

Više od godinu dana kasni izgradnja stanova za bezbednjake u Nišu, ministar kaže krajnji rok je oktobar

Autor:J. Adamović, A. StankovIzvor:Južne vesti
Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika2; foto: JV-A. Stankov
Radovi još traju, oni koji su odavno kupili stanove još ne mogu da se usele; foto: JV-A. Stankov

Ni januara prošle kada je bio rok za izgradnju, ali ni početkom ove godine stanovi za bezbednjake u Nišu nisu završeni, a ministar građevine Tomislav Momirović je danas obišao radove koji kasne u naselju Stevan Sinđelić i poručio da "neće da psuje", ali da izvođači shvate ozbiljno da je krajnji rok da završe posao 6. oktobar.

Početkom 2019. godine, sa rokom od godinu dana da ih izgrade, počeli su radovi u naselju Stevan Sinđelić, ali oni koji su ih kupili u njima ni više od godinu dana od zacrtanog roka ne žive. Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika3; foto: JV-A. Stankov Ministar rekao da neće da psuje, ali da se radnici uozbilje; foto: JV-A. Stankov

Da konačno završe izgadnju 190 stanova na ovoj lokaciji u Nišu izvođačima je dat novi rok - 6. oktobar ove godine, rekao je nakon obilaska ministar Tomislav Momirović.

To uopšte nije mali rok i ja apelujem na izvođače da ozbiljno shvate da mora da se završi posao u tom roku, jer mi smo ove stanove prodali, ljudi dolaze, interesuju se, već znaju da će to biti njihovi stanovi. Naravno, ne želim da psujem, ali opet shvatite ovo izuzetno ozbiljno - poručio je ministar.

Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika4; foto: JV-A. Stankov Ministar upozorio izvođače da im je krajnji rok 6. oktobar; foto: JV-A. Stankov Nije precizirao zašto radovi kasne, jer je ranije iz Ministarstva koje sada on vodi rečeno da izgradnja neće biti produžena ni nakon bombe koja je eksplodirala na gradilištu, zbog koje su radovi stopirani i ispitivali su već navodno "čist" teren.

Mi ne možemo da se igramo sa ljudima, ni sa jednim ljudima sa kojima sarađujemo, a naročito ne sa pripadnicima Vojske i policije koji će ovde imati budućnost i ovo će biti njihov životni prostor, tako da apelujem na izvođače da ozbiljno shvate te rokove, jer mi ćemo pratiti tu dinamiku i insistiramo da se sve završi u ugovorenim rokovima - naveo je Momirović.

Ministar je rekao da se u Srbiji gradi oko 7.000 stanova za bezbednjake, a da je u Nišu na lokaciji Ardija planirano 1.200 stanova. Istakao je i da to nisu jeftini stanovi, već energetski efikasni, sa kvalitetnim materijalima, jer ne žele da ljude koji su svoj poziv videli u tome da brane državu smeste u nešto što je ispod nivoa oficira Vojske ili policije ili pripadnika BIA. Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika1; foto: JV-A. Stankov Radovi mnogo kasne, ali nepoznato zašto; foto: JV-A. Stankov

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je najavila da će nakon još jednog razminiranja koje se očekuje i na ovom delu gradilišta Grad da uredi sve neophodne pristupne saobraćajnice oko zgrada.

I ono što mogu da obećam budućim stanarima, s obzirom na to da će biti 190 porodica i da su oni kupili već ove stanove da će se Grad narednih meseci potruditi da i ostalu infrastrukturu uvede u ovo naselje, pre svega mislim na pijacu, zatim na vrtić i na sve ono što je jako važno za ljude, jer imamo već one koji žive u ovom naselju, to je lepo i veliko naselje, ali nažalost nedostaje brojna infrastruktura - navela je Sotirovski.

I ona je najavila da su u toku planovi i za izgradnju stanova u naselju Ardija, a kaže da uskoro očekuje javni poziv za razminiranje tog terena, a onda i postavljanje kamena temeljca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrežinac

    13:24 // 11. 3. 2021.

    I gde je sad ona bukumenta (Vučić, Brnabić, Stefanović, Voolin(a), Dačić...) koja je prisustvovala svečanom početku izgradnje stanova? Njih pitajte! A ako bi bilo pravde tim bezbednjacima država nebi ni trebala da izgradi stanove jer nisu radili u funkciji države i naroda već kao sluge zakasnelog budjavog komunističkog sistema

  • Razbibriga

    21:02 // 9. 3. 2021.

    Kad bi Nusic bio nas savremenik , prevazisao bi svoja dela, pisuci o ovim "ministrima" i njihovoj bulumenti ! Ajd, sto su nepismeni, bahati, psuju, lupetaju, nista ne znaju, jos su i napaljeni, da su prave face za ministarske fotelje !

  • Čudesni dribling

    13:59 // 9. 3. 2021.

    Квадрат

    Ваљао је причу
    пре године три,
    станови да ничу,
    добиће их сви!

    Брат брату,
    рачуница чиста,
    по квадрату
    евра триста!

    Нова је то фора,
    ето нама среће,
    купити се мора,
    ил’ бију ко неће!

    Рачуни се своде,
    саопштава он,
    као алва оде
    станова милион!

    А, како одолети
    и понуди овој,
    још ће више бити
    у години новој!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: