Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 16. 9. 2021.

| Društvo

Više od nedelju dana od incidenta u kovid bolnici u Kruševcu inspekcija se ne oglašava

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
Kruševac kovid
Zdravstvena inspekcija obišla kovid bolnicu u Kruševcu prošle nedelje; foto: M. M.

Prošlog utorka je zdravstvena inspekcija posetila kovid bolnicu u Kruševcu zato što je sredstvo za dezinfekciju dospelo u respirator u crvenoj kovid zoni, a ni posle više od nedelju dana od nadzora nije poznato šta je inspekcija ustanovila, ko je odgovoran što se opasno sredstvo našlo tamo gde nikako ne bi smelo da bude i da li je neko sankcionisan. Na pitanja Južnih vesti još nema odgovora nadležnih ustanova.

Neko od zaposlenih je pre skoro dve nedelje pomešao destilovanu vodu koja se uobičajeno dodaje uz vazduh u respirator i dezinficijens u kruševačkoj kovid bolnici, a direktor Univerzitetskog klinčkog centra Zoran Perišić je tada naveo da je zbog tog, kako je rekao propusta, zdravstvena inspekcija prošlog utorka bila u bolnici.

Međutim, iz inspekcije još ne obaveštavaju javnost šta su utvrdili.Novinari Južnih vesti su 8. septembra poslali mejl zdravstvenoj inspekciji, na koji nisu dobili odgovor. Danima se niko ne javlja ni na pozive, a danas su sa jednog od tri dostupna broja poručili da izjave daje šef inspekcije.

Na taj broj se danima niko ne javlja, pa sa jedinog gde neko u inspekciji podiže slušalicu poručuju:

To sve odvojeni telefoni. Znači, molim vas budite samo strpljivi sa njom o tome da razgovarate - poručuje neko od zaposlenih.

Na pitanja ne odgovaraju ni iz Ministarstva zdravlja.

Da će odgovorni biti sankcionisani kada budu znali konkretne procedure, rekao je prošle nedelje direktor kovid bolnice u Kruševcu Vladan Cvetanović.

Procedure su da ćemo postupati po tome kad budemo znali konkretno na koji način neko može biti sankcionisan za nemar u svom radu...urađena su tri vanredna nadzora kvaliteta rada u bolnici, ja upravo završavam svoj izveštaj prema matičnoj ustanovi Kliničkom centru Niš i prema zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja - rekao je ranije Cvetanović za TV Zona Plus.

Podsetimo, direktor UKC-a je rekao da je tragedija u Kruševcu sprečena i da sredstvo za dezinfekciju nije dospelo do pluća pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vox

    07:05 // 18. 9. 2021.

    To nije bolnica,to je Ausvic.

  • Dragan Petrovic

    08:05 // 17. 9. 2021.

    Prvo moraju da pitaju sefa sta ce da napisu u zapisniku...mozda je to sredstvo tamo radi lakseg putovanja na onaj svet...nije bila greska ni u Vranju kad su coveku dali dve razlicite vakcine...i sta bi...pojela maca...bitno da je korona u zamahu...a "greske" pokriva groblje.Uskoro treba da stampaju majice "pobedili smo koronu"...

  • Dane

    07:39 // 17. 9. 2021.

    Od svih ljudi koje poznajem koji su zavrsili u krusevcu zbog kovida niko se nije vratio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: