Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 8. 3. 2021.

| Društvo

Više od polovine novoobolelih od kovida u Pčinjskom okrugu iz Vranja, u Jablaničkom 32 nova slučaja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona kovid
84 novozaraženih Vranjanaca; foto: A. Kostić

I dalje je veliki broj obolelih od kovida u Pčinjskom okrugu, pokazuju najnoviji podaci Štaba za vanredne situacije. Od 248 uzoraka, 133 su pozitivna na virus, a najviše potvrđenih slučajeva ima u Vranju - 84. U Jablaničkom okrugu registrovana su 32 novoobolela, od toga 24 Leskovčana. Prema podacima kuršumlijskog Doma zdravlja, u prethodna 2 dana je potvrđen 31 novi slučaj zaraze.

Među novozaraženima u Pčinjskom okrugu je i 20 osoba iz Surdulice, 10 iz Vladičinog Hana, 17 iz Preševa i 2 iz Bosilegrada.

Prema podacima Štaba, prethodnog dana je bio veliki pritisak na kovid ambulantu, obavljeno je 263 pregleda, od toga 129 prvih.

Uzorkovana je krv kod 163 pacijenta, uz 86 RTG pluća. Urađeno je 7 PCR testova i 140 antigenskih testova, od kojih je 81 pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 26 pacijenata - saopštavaju iz Štaba.

Kada je reč o kovid bolnicama, na lečenje je primljeno 13 pacijenata, a otpušteno 6, a 7 je slobodnih kreveta.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 153 pacijenta. Od tog broja 138 je pozitivno na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 75 - navode iz Štaba.

U poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu testirano je 119 ljudi, a osim 24 Leskovčana, kovid je potvrđen i kod 2 osobe iz Vlasotinca, 3 iz Bojnika i 3 iz Lebana.

Među novoobolelima je 16 zaposlenih, navode iz Zavoda za javno zdravlje, 5 nezaposlenih, 10 penzionera i 1 učenik.

Tokom vikenda su na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice hospitalizovana 33 pacijenta iz Topličkog okruga, a jedan je prebačen u Niš na dalje lečenje.

Od ukupnog broja hospitalizovanih kod 28 pacijenata je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na koronu, Na kiseoniku je trenutno priključeno 15 pacijenata i svi su pod 24-satnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja, a hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje teškom kliničkom slikom – kažu u Bolnici.

U kuršumlijskom Domu zdravlja prema rezultatima poslednjeg testiranja, za 2 dana obavljeno je 204 pregleda, testirana su 76 pacijenata od kojih je 31 pozitivan na koronu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: