Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 12. 3. 2022.

| Društvo

Više radnika “Leonija” na jugu i dalje na plaćenom odsustvu, iz kompanije ne pominju otpuštanja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
leoni
Iz kompanije ne odgovaraju koliko je radnika na prinudnom odmoru i koliko će on trajati; ilustracija; foto: arhiva JV

Deo radnika u fabrikama kompanije Leoni u Nišu, Prokuplju i Malošištu poslat je na odsustvo zbog smanjenog obima posla, a iako poslodavci u odgovoru Južnim vestima ne pominju otkaze, radnici su zabrinuti da li će ih uopšte pozvati da se vrate na posao. Iz Leonija ne preciziraju koliko je radnika na prinudnom odmoru i kažu da u kompaniji nema većih odstupanja od uobičajene organizacije rada.

Kako Južne vesti saznaju od radnika Leonija u Prokuplju, neki od njih na posao ne idu već nedelju dana, a kažu i da je neizvesno koliko će odsustvo trajati.

Rečeno im je da je smanjena proizvodnja, kao i obim posla jer se čekaju delovi iz Ukrajine, te da privremeno idu na plaćeno odsustvo, ali ne i na koliko, pa su zabrinuti da li će ih poslodavci pozvati da se opet vrate.

U odgovoru Leonija Južnim vestima navode da u kompaniji ne dolazi do većih odstupanja u poređenju sa uobičajenom organizacijom rada i načina poslovanja, a da ona prate porudžbine kupaca.

Međutim, ne preciziraju u kojim pogonima na jugu Srbije je prekinuta proizvodnja, koliko je radnika na prinudnom odmoru i kada se očekuje nastavak proizvodnje, kao ni zbog čega je došlo do zastoja.

Iako sveopšta, nepovoljna situacija na tržištu, kao i globalna kriza elektronskih komponenti utiče na proizvodnju naših kupaca, a naša proizvodnja direktno zavisi od porudžbina koje od njih dobijamo, naše poslovanje se odvija u skladu sa potrebama proizvodnje i isporuke naših proizvoda. Praćenjem potreba i obima proizvodnje, broj angažovanih radnika u datom trenutku je sastavni deo planiranja proizvodnih aktivnosti - navode iz kompanije.

Dodaju da su u međuvremenu svi zaposleni plaćeni u skladu sa zakonom i prema važećem ugovoru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Minic i kuma

    09:59 // 21. 10. 2022.

    Sami ID govore koliko ima radnika.
    Strategija ove fabrike socijalnog mira je zaposliti i "maziti" odredjeni period radnika a onda ga" slomiti"radnika kako bi sam dao otkaz.
    Kao poreski obveznici koji uredno placamo porez pitamo se.ZASTO SE DAJU PARE ZA MANICEVU FABRIKU?
    Doveo kumu pa po pogonima sutira gajbi dere se jer izgleda i neznaju sta je mobing.Sredili Leoni pa kupaca nigde jer gresaka..

  • Mikson

    14:15 // 5. 4. 2022.

    Sami idenfikacioni brojevi radnika govore koliko je jadnika ovde proslo.
    Evo sada primise grupe radnika i sede kuci jer je zvalavi dozvolio subvencije bez pokrica.Pitajte taxiste brosa koliko se nafatiraju od Leonija.Salju papir jedan taxijem za Kraljevo.
    Dno dna.Magarevcani glavni

  • Mister No

    17:57 // 21. 3. 2022.

    Ovim što kao papagaji ponavljaju da je tamo plata veća od 250e samo da poručim da nismo svi od juče i da smo neki radili tamo. 300e max sa pucanje kičme i prekovremeno. Nemojte da lažete ljude nije Niš i okolina toliko veliki, sve se čuje, sve se zna!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: