Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 29. 6. 2020.

| Društvo

Više testiranih, ali manje obolelih od korone u Srbiji, još 4 osobe preminule

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
korona
Tri grada sa juga i dalje u vrhu prema broju obolelih koji su u samoizolaciji; foto: V. Keser

Zvanični podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je od 7.150 testiranih, virus potvrđen kod 242 ljudi, a preminulo je još četvoro pacijenata. Tri grada sa juga i dalje su u vrhu prema broju obolelih od korone koji su u samoizolaciji.

1.217 građana više nego juče je prema zvaničnim podacima testirano u poslednja 24 sata, a virus je potvrđen kod 242 ljudi. Četvoro pacijenata je preminulo, ukupno od početka epidemije 274.

Trenutno prema podacima Ministarstva zdravlja ima 1.433 građana sa virusom korona, a na respiratorima je 36 pacijenata.

Ukupan broj registrovanih slučajeva je 14.288, broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 274, a broj testiranih 392.863 - pokazuju zvanični podaci.

Niš i Leskovac sa po 282 građana koji se nalaze u samoizolaciji, prema zvaničnim podacima, nalaze se na drugom mestu nakon Kragujevca, u kome je jedan stanovnik više u karantinu, a koje je trenutno jedno od najvećih žarišta. Vranje je takođe u prvih 10 gradova prema broju ljudi u samoizolaciji i u ovom gradu na jugu je 93 građana u karantinu.

I dalje nije poznato koliko je pacijenata na lečenju u Kliničkom centru Niš, gde već nedelju dana ćute o tome koliko je hospitalizovanih i kakva je situacija u ovoj ustanovi. Za to vreme, lekari dobijaju obaveštenje da se spreme za nove izazove veće od onih u martu.

Sve o virusu korona na jugu možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    02:32 // 30. 6. 2020.

    Imao sam neke od simptoma, izgubio sam ukus i miris posle par dana nakon sto sam imao temp 37.2 koja je prosla istog dana, osecao sam umor malo ali to je sve. Pozvao sam covid centar i oni su mi rekli da nema potrebe da se testiram. Test je nebitan ako imate neke blaze simptome, sedite kuci, uzimajte vitamine, voce i povrce i sve ce biti uredu, u suprotnom idi kod lekara ako ima jacih simptoma

  • Dragan

    20:58 // 29. 6. 2020.

    Testova NEMA, ovo je laž o ovolikom broju testiranih!

    • broj

      23:56 // 29. 6. 2020.

      Ima testova, ali se placaju. Svaki dan hrle iz" komšiluka "da se testiraju,zbog toga što je kod nas najjeftinije. Sad su tek podigli cenu duplo. Bg i okolina uvek imaju testove. Jedino sto nemaju je izvestaj Batuta koliko je zarazenih.

  • Dana

    19:27 // 29. 6. 2020.

    Zašto još uvek nisu primljeni lekari i medicinske sestre i tehničari u KC Niš u stalni radni odnos? Očigledno je da će biti prekopotrebni!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: