Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 16. 11. 2020.

| Društvo

Viši sud naložio dopunu istrage protiv bivšeg direktora niškog Gerontološkog centra

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Viši sud
Viši sud u Nišu nije potvrdio optužnicu protiv Milana Stevanovića; foto: S. Marković

Viši sud u Nišu nije potvrdio optužnicu protiv bivšeg direktora niškog Gerontološkog centra Milana Stevanovića, već je naložio Višem javnom tužilaštvu da je potrebno, kako stoji u obrazloženju, bolje razjasniti situaciju kako bi se ispitala osnovanost optužnice.

Stevanović je uhapšen u aprilu kada je korona ušla u ovaj Dom i kada je preminulo pedesetoro štićenika, a više od mesec dana je prošlo otkako je podignuta optužnica protiv njega zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Da Viši javni tužilac u roku od 3 dana od dana prijema prepisa ove naredbe donese naredbu o dopuni istrage protiv optuženog...jer je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice Višeg javnog tužilaštva u Nišu – piše u odluci Višeg suda.

U Tužilaštvu su ranije naveli je za ovo delo zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Podsetimo, Stevanović je upravljao Gerontološkim centrom u aprilu kada je pandemija virusa korona bila u punom jeku. On je uhapšen nakon što je otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika Centra, a jedan je već bio preminuo. Na saslušanju je negirao krivicu. Tačan broj preminulih iz Gerontološkog centra nikada nije saopšten.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tara Jovic

    12:56 // 17. 11. 2020.

    Eee zemljo Srbijo....ovo samo kod nas ima.....tuga covek u pritvoru.......

  • Mara

    20:47 // 16. 11. 2020.

    U come nema kraja

  • Nislija

    19:35 // 16. 11. 2020.

    Teska bruka i sramota nestrucnog i nekopententnog niskog pravosudja. Pa ne postoji dom u Srbiji,Evropi i u setu gde nije doslo do zarazavanja sa smrtnim ishodom jer se radi o najranjivijoj populaciji pa niko ne vodi krivicni postupak protiv direktora tih ustanova sem u Nisu. Na Dedinju u Beogradu u Onkoloskom institutu u Beogradu skolama vrticima svuda ima zarazenih pa se nikom ne sudi zbog toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: