Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 29. 3. 2017.

Viši sud u Nišu ne priznaje odluke Ustavnog i suda u Strazburu

Viši sud u Nišu Presuda Višeg suda suprotna odlukama Ustavnog i Suda u Strazburu; Foto: Arhiva JV

Bez obzira na to što je troje Nišlija, posle skoro 30 godina provedenih pred sudovima, naplatilo oko 100 miliona dinara od Grada, za zemljište na “Beverli Hilsu” koje im je oduzeto pre više od pola veka, Viši sud u Nišu je poništio “odluku o izvršenju” koju su doneli i Ustavni sud i sud u Strazburu i naložio im da vrate pare Gradu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Šutruk Nahunt

    10:50 // 29. 3. 2017.

    Tužno da tužnije ne može biti. Niži sudovi ne poštuju odluke viših sudova, gradsko pravobranilaštvo vodi beskrajne sporove iako su oni unapred izgubljeni i tako desetostruko uvećava obaveze Grada čiji je budžet limitiran, a sve to se prebacuje na teret gradjana. Istovremeno, grad ima u vlasništvu mnogo lokala koji zvrje prazni i niko ne pokušava neku kompenzaciju sa poveriocima.

  • Jova

    10:41 // 29. 3. 2017.

    Cist primer vuciceve Srbije! Bahatost i bezakonje! Mi smo stoka!

  • Šutruk Nahunt

    11:00 // 29. 3. 2017.

    Dugogodišnje osporavanje prava ranijih vlasnika od strane Grada, koga zastupa pravobranilaštvo multiplikuje troškove spora koji često prevazidju glavnicu a i advokatima ranijih vlasnikla se ne žuri, jer je naplata od Grada izvesna, i tako gradjani moji dodjosmo do onih 5o miliona evra za koje je premijer vukao za uši gradonačelnika, iako je planirao samo da mu počupa brkove, kojih nema.

  • Razočaran

    12:26 // 29. 3. 2017.

    Dokaz da zakon i dalje nije na pravoj strani.Ako je Niš jači od Višeg suda i suda u Strazburu onda jadna ova naša Srbija.

  • Šutruk Nahunt

    10:55 // 29. 3. 2017.

    Po nalazu DRI, Grad ima u posedu 40-tak stanova, ali su oni na volšeban način isparili. Trenutno, Grad ima samo oko 14 hektara zemljišta u svom posedu, uključujući i Lozni kalem, koji je takodje bio privatno vlasništvo, i umesto da i tu imovinu ponudi kao nadoknadu poveriocima čime bi se smanjile obaveze budžeta, on pokušava da preproda to zemljište nekom investitoru.

  • Singidumac

    16:09 // 29. 3. 2017.

    Pa vi zaokružite 6, da se ovakve stvari dešavaju jače, brže , bolje i sve češće, nek nam uzmu sve, pa da nas bude sramota koliko će nam biti dobro...šta su građani prema boljitku ove države, svi da se žrtvujemo za vođu!

  • Šutruk Nahunt

    11:06 // 29. 3. 2017.

    Već više od pola veka traje otimačina zemljišta ranijim vlasnicima od strane Grada, bez ikakvih tržišnih kriterijuma. I sada, kada smo morali kao ceo civilizovan svet, pa čak i Albanija još 1992-ge godine, da donesemo propise na osnovu kojih će ti raniji vlasnici biti pravedno obeštećeni, sad pokušavamo da izbegnemo obavezu pod izgovorom da smo siromašni i da nemamo para. Dakle, oteto - prokleto

  • Šutruk Nahunt

    11:14 // 29. 3. 2017.

    Samo meštanima Gornjeg Matejevca, koji su 45-te u svom vlasništvu imali oko dve hiljade hektara, za ovih 70-tak godina je oduzeto tri četvrtine tog fonda, a od te tri četvrtine najmanje dve su eksproprisane budzašto. Ako hoćemo da udjemo u EU moramo da poštujemo privatnu svojinu, a ako poštujemo privatnu svojinu moramo te ranije vlasnike pravedno obeštetiti, kako bi država krenula na bolje.

  • Šutruk Nahunt

    11:09 // 29. 3. 2017.

    Evo, na primer, Grad se hvali kako je ozidao 5o socijalnih stanova koje će prodati po tržišnoj ceni. Što Grad umesto novca ne ponudi tim ranijim vlasnicima stanove i tako zaštiti budžet Grada koji je limitiran a ne da večito izbegava obavezu plaćanja. Te obaveze su oko 5o miliona evra, za koje je premijer "vukao za uši" gradonačelnika mada je prvobitno hteo da mu počupa brkove kojih nema.

  • D

    19:25 // 29. 3. 2017.

    (1) Ima jos NEZAKONITIH odluka sudija tog VISEG suda i svi se stite sudijskim pravom samostalnosti. A Vise tuzilastvo kada prijavite sudiju za nezakonito presudjivanje javljaju se nenadleznim iako je u zakonu jano zapisano da oni moraju pokrenuti postupak protiv takvog sudije.
    Sudija viseg suda prihvatio NEDOPUSTIVU zalbu po pitanju privremene mere u radnom sporu. Zakon je nedvosmislen.

  • D

    19:33 // 29. 3. 2017.

    (2) I tako, nesto sto je NEDOPUSTIVO sudija presudjuje zbog KORISTOLJUBLJA ili lepse receno UPODOBLJAVANJA advokatu suprotne strane i ponistava odluku o privremenoj meri iz radnog odnosa.
    Predsednik Viseg suda ne reaguje na NEZAKONJE, kaze sudija je samostalan. U NEZAKONJU u upodobljavabju samostalan? Predsedni mora da sankcionise, a ne da sedi i prima platu i gleda da li je WC cist ili nije.

  • strasimir

    22:29 // 29. 3. 2017.

    Odavno sam ja rekao da ovoj drzavi ne treba sudovi vec da sude partijski sudovi po onoj titovoj ,,ja sam odgovoran samo sudu svoje partije,,

  • Dejan Milanovic

    08:29 // 30. 3. 2017.

    Samostalnost sudija I licno tumacenje Zakona. Eh, Tito I Goli otok.

  • Nenad Krejović

    02:35 // 30. 3. 2017.

    "Sve mi diiiraj, ali sudstvo nemoj, srpsko,
    ne diraj me taaamo gde su raaaneeee,
    i ne traaaži da budem ko drugi,
    jer su moje časti zakopane.....".
    Pevuše narodu tako svi "vrli političari" u RS i finansijeri njihovih karijera, dok se izbezumljeno i izgubljeno pravosuđe u RS neodgovorno i slobodno baškari po smetlištu po potpuno proizvoljnoj "slobodnoj oceni" činjenica i činjeničnog stanja.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: