Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 18. 6. 2014.

| Društvo

Višnjari iz Merošine nezadovoljni ponuđenom cenom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
visnje34-*pixabay.com*.jpg
Ilustracija, foto: pixabay.com

Četrdeset dinara po kilogramu obrane višnje, koliko su ponudili otkupljivači, neprihvatljiva je cena za višnjare u Merošini. Kako sami kažu, gora je činjenica da njih niko ništa ne pita.

Otkupljivači i vlasnici hladnjača su, kako kaže predsednik Udruženja višnjara iz Merošine Hranislav Perić, sami formirali cenu od 40 dinara po kilogramu, koja je za proizvođače neprihvatljiva.

- To ne pokriva proizvodnju. Toliko košta seljake da bi došli do proizvoda. Kao udruženje insistiramo da cena mora da bude veća i realna i dali smo preporuku proizvođačima da ne beru višnje dok ne dođemo do realne cene - rekao je Perić.

Višnjari su se složili da je realna cena 60 dinara po kilogramu, ali kako kaže Perić, bili bi zadovoljni i cenom između 50 i 60 dinara.

Međutim, glavni problem je, naglašava Perić, što do sada proizvođače niko ništa nije pitao.

- Mi ne učestvujemo u dogovoru oko cene, a kad odeš da kupuješ negde nešto uvek pitaš koliko to košta. Nas niko nije pitao koliko košta višnja - kaže Perić.

Udruženje višnjara uputilo je javni poziv svim otkupljivačima da danas u podne, u zgradi Opštine Merošina dođu na sastanak sa proizvođačima kako bi se dogovorila cena kojom bi svi bili zadovoljni.

Perić kaže da prostora i vremena za pregovore još ima, jer višnje nisu potpuno sazrele, a berba još zvanično nije počela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DJ

    13:30 // 24. 6. 2014.

    Svakog dana višnjari neka donesu po 5 gajbi na auto put. Prosipati višnju dok god se ne dozovu pameti otkupljivači. Da shvate da je bolje da zarade pristojnih dinar na dinar,nego da ne zarade ništa.

  • nesa

    14:53 // 19. 6. 2014.

    A da li se pitaju ti proizvodjaci kolika je briksaza(suva materija)visnje,kakav je kvalitetvisnje?Nikad oni nece nece biti zadovoljni i da je 150 din opet bi bilo malo!!

    • dange

      23:16 // 19. 6. 2014.

      Vidi Neso ekspert si . Vidi se odmah da se razumes i da proizvodis visnju. Kod mebe je suva materija Neso eksperte 22 a kalibraza izmedju 17 i 21Cena je 4o din. To je ipak pljacka .Izvini eksperte

    • Soko

      23:21 // 19. 6. 2014.

      NESO TI SI SAMO MALI ZAO COVEK KOJI MRZI LSVAKOGA KO POSTENO RADI I OCEKUJE ADEKVATNU NAGRADU ZA SVOJ RAD.VOCARI SU RADNI I POSTENI LJUDI I NE TREBA IH PLJACKATI.DRZAVA MORA DA SPRECI MONOPOL

  • Dusan mladenovic

    14:17 // 19. 6. 2014.

    Imam puno visnje,ako je cena 30 dinara a radnik mi trazi 15, i 2 obroka, sta ce meni da ostane?Covek koji bere za pare vise ce da zaradi od nas koji smo te visnje odrzuvali 10 godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: