Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 20. 5. 2016.

| Društvo

Visoki savet sudstva: Reagovaćemo zbog zaplena u niškom sudu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti, Večernje novosti
490x370-490x370-490x370-490x370-sud-nis-1
Osnovni sud u Nišu; foto: arhiva JV

Advokat Stanimir Đurić, koji je, da bi naplatio u ime svog klijenta troškove od Osnovnog suda u Nišu, angažovao izvršitelje da zaplene sudu računare, dao im je, kaže, još nekoliko dana roka da mu isplate šta mu duguju kako ne bi ostali bez kompjutera.

Kako kaže, iz suda su ga zamolili za još nekoliko dana roka kako bi mu uplatili oko 216.000 dinara koje on potražuje u ime svog klijenta oslobođenog krivice.

Novac ne može već neko vreme da naplati preko računa suda, jer je Osnovni sud prebacio nadležnost Prvom osnovnom sudu, pa se obratio izvršiteljima koji su popisali nekoliko računara sudijama.

Kad budu platili ja ću im vratiti računare. Hteo sam ovim da probudim neodgovornu državu koja je glavni krivac za sve ovo, sudije nemaju ništa s ovim - navodi Đurić.

Ukoliko mu ipak ne uplate novac početkom nedelje, izvršitelji će proceniti zaplenjene računare i staviti ih na prodaju.

Nastaviće, kaže, da i ostala svoja potraživanja od 1,2 miliona dinara traži preko izvršitelja, ukoliko nema drugog načina.


Visoki savet sudstva: Reagovaćemo

Zbog ovog slučaja je reagovao i Visoki savet sudstva. Kako je za “Večernje novosti” rekao predsednik VSS-a Dragoljub Milojević, biće pokrenuta interna istraga koja će pokazati ko je zakazao - Prvi osnovni sud u Beogradu ili Osnovni sud u Nišu.

On je rekao da neće dozvoliti zaplenu sudske imovine iako poverioci imaju pravo da biraju način izvršenja.

To nije sporno, ali dosad nismo imali slučaj da neko pleni sudsku imovinu. Uglavnom se vršila naplata sa računa sudova - objašnjava Milojević za ovaj list. 

Novinari “Južnih vesti” su se pisanim putem obratili Visokom savetu sudstva sa pitanjima o ovom slučaju, ali su oni u šturom odgovoru napisali da će “VSS reagovati u okviru zakonom propisanih nadležnosti”, te da će kompletne odgovore na sva pitanja dostaviti sledeće nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    09:07 // 22. 5. 2016.

    Ne jednom, za toliku sumu su plenili stanove ljudima... Što ne bi i zgradu suda? I kakve veze ima "Visoki savet sudstva" sa pravosnažnom presudom: štite "svoje", valjda? A ko štiti (od države i sudstva) običnog građanina?

    • Kalča

      11:50 // 22. 5. 2016.

      Ako se građanin sam ne zaštiti ni jedna tzv. ustanova tzv. sistema ga neće štititi. Samoorganizovanje je jedini način i spas. Inače, oglodaće nam kosti.

  • Vuk

    23:53 // 21. 5. 2016.

    I meni OS NI, u propisanom roku, nije uplatio naknadu zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku učinjeno pred tim sudom,a što je utvrđeno odlukom VS NI i potvrđena odlukom VKS.Zbog toga, i ja ću da angažujem advokata radi naplate tih potraživanja od suda na osnovu izvršne presude suda,i to plenidbom sudske imovine,jer ne žele dobrovoljno da isplate potraživanja,a ni preko računa tog suda.

  • Ivan Milovanovic

    23:09 // 21. 5. 2016.

    Stanimire Đuriću, CARE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: