Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 20. 3. 2020.

| Društvo

Vlada Srbije organizuje prevoz za Srbe zarobljene po svetskim aerodromima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
air serbia
I avioni "Air Serbia" idu po zarobljene; foto: Flickr/David

Nakon što su zbog pandemije virusa korona zatvorene granice i aerodromi u većini gradova, u brojnim vazdušnim lukama državljani Srbije ostali su zarobljeni. Vlada Srbije, kako prenosi N1, odlučila je da po njih pošalje avione koji bi ih vratili u Srbiju.

Nišlija Filip Milošević sa još sedmoro naših državljana od juče ujutru je u Amsterdamu na aerodromu. Sleteo je iz Čikaga, ali dalje nije mogao jer su zatvorene granice i aerodromi, a letovi ukinuti.

Tokom jučerašnjeg dana ambasadama, Ministarstvu spoljnih poslova i medijima javljali su se i brojni drugi državljani Srbije sa različitih aerodroma tražeći pomoć, a izgleda da se došlo do rešenja.

Vlada Srbije poslaće i svoje i avione Air Serbia po putnike koji su ostali zarobljeni na mnogim aerodromima u svetu. Trenutno se koordinira gde sve jedan avion može da sleti kako bi pokupio što veći broj putnika iz više zemalja - potvrđeno je za N1 u Ministarstvu spoljnih poslova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da avioni nisu problem, ali su, zbog rigoroznih mera, neophodne dozvole svih aerodorma na kojima bi avioni trebalo da slete.

Svi koji se na ovaj način vrate u zemlju moraće u izloaciju 14 ili 28 dana u zavisnosti od toga iz koje države stižu, a u skladu sa propisanim merama u vanrednom stanju.

Podsetimo, aerodromi u Srbiji ne rade već nekoliko dana, a od jutros su zatvorene sve granice.

Srbija je u vanrednom stanju zbog pandemije koronavirusa, a sve o tome pročitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Rivas

    18:29 // 6. 7. 2020.

    Trazio sam rezervaciju karte iz nasi agencija za let u jednom pravcu Homg Kong = Beograd. Navodno aerodrominu Pekingu i Sangaju nisu u funkciji. Hocu kupiti kartu za mog sina koji je u Kini ( ne u kriznim podrucjima) ,tako da bi on dosao par meseci na odmor. Skoro sve agencije nude aranzmane iz HONG KONGA , za Beograd uz rezervaciju ! U medjuvremenu sam procitao da jedna grupa Srba ne moze leteti.

  • Zoran Dašić

    11:07 // 26. 3. 2020.

    U Indiji ima naših za ceo avion. Problem je što su razbacani na više lokacija a zbog zabrane izlaska ne mogu da se skupe na jednom mestu. Da li Vlada zna za te ljude za koje ambasada nista nije uradila? Planira li se let za Delhi po njih? Jelena Jović je posle puno muka uspela da se dočepa hotela Lemon Tree New Delhi na aerodromu i tamo čeka bilo kakvu informaciju.

  • Bobana Vesovic

    09:22 // 23. 3. 2020.

    Brat mi je u Berlinu sa jos 5oro prijatelja vratili bi se za srbiju al ne znaju kome da se obrate za pomoc. Molim vas kako da ih uputim i kome da se obrate?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: