Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:53, 14. 4. 2020.

| Društvo

Vlada formirala Štab za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
sastanak virus
Odluku potpisala premijerka; foto: Vlada Srbije

Na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID–19 Vlada Srbije je odlučila da formira Štab za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu. Kako je saopštila Vlada Srbije, ovim štabom predsedavaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Nakon što je epidemiolog Predrag Kon rekao da je na jugu Srbije virus aktivniji nego u ostalom delu Srbije i u Nišu broj zaraženih uvećan sa novim žarištima, poput Gerontološkog centra i bolnice u Toponici, da je situacija u ovom delu zemlje problematična ukazuje i nova odluka Vlade.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu - saopštili su iz Vlade.

Ne navode se konkretni razlozi za formiranje ovog štaba i koji će biti njegovi zadaci, već samo da je ideja za to potekla od republičkog Kriznog štaba.

Za predsednika Štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a za članove su izabrani epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, Ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gorica Savic

    13:57 // 29. 6. 2020.

    Koja vlada, kada vlada jo[ nije ni formirana?
    Kako su oni mogli da formiraju bilo kakav krizni štab kada nisu validno ni formirani kao vlada? Kakve su ovo gluposti napisane?
    Kako mogu bilo šta da potpisuju, formiraju kada nije vlada zvanično formirana?
    Alo ljudi, ovde nešto debelo smrdi....

  • Naissus

    18:58 // 15. 4. 2020.

    Uvalili ste nam gradonacelnika, coveka koji ne poznaje grad niti njegovu politiku, niti mentalitet ljudi koji tu zive ... sad nam uvaljujete (opet) nepismene ljude na visokim funkcijama, da se brinu o nama i nasem zdravlju, da se brinu za nase zivote, stranacke kadrove kojima je jedino partijska knjizica sveta i samo se oko fotelje bore ... Jadna je Srbija sa vama i vasim kadrovima

  • Nishlija

    12:00 // 15. 4. 2020.

    Neca nam biti bolje dok se ne otcepimo od Beograda sa ovako predlozenom teritorijom i postavimo istinskog coveka iz ovih krajeva

    • mali Perica

      15:40 // 15. 4. 2020.

      Au, ne,to ne, nikako. To što biste u tom slučaju bili još veća katastrofa za sebe, iskreno, i nekako, vaš problem, ali biste ugrozili i druge, što već jeste problem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: