Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 30. 7. 2021.

| Društvo

Vlada kroz zajam obezbeđuje novac za završetak studentskog doma kod Tehničkih fakulteta u Nišu

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
studentski dom
Vlada kroz zajam obezbeđuje novac za završetak radova; Foto: M. K.

Dvanaest godina od početka gradnje studentskog doma kod Tehničkih fakulteta u Nišu, Vlada Srbije će kroz zajam obezbediti novac kako bi se krenulo sa trećom, završnom fazom radova. Dom će biti gotov do naredne godine, ukoliko sve bude išlo po planu, procenjuje direktor Studentskog centra Rade Rajković.

Da je završen po planu, u studentskom domu kod Tehničkih fakulteta već bi stasalo nekoliko generacija studenata. Druga faza radova završena je prošle godine, a na sednici Vlade Srbije dogovoreno je da se kroz zajam obezbedi novac za gradnju domova u Nišu i Beogradu.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam - studentsko stanovanje, a tim će zajmom biti obezbeđen novac za gradnju domova - navodi se u saopštenju Vlade.

Druga faza radova završena je prošle godine, a nakon što Ministarstvo prosvete, koje je investitor, raspiše tender i odabere izvođača, kako kaže Rajković, krenuće i radovi.

To će Ministarstvo da raspiše tender pa ćemo da vidimo. Niko ne zna dok se ne završi tender ko će da se javi - dodaje Rajković.

Prema njegovoj oceni, ako sve bude išlo po planu, dom za koji je kamen temeljac postavljen još 2009. godine, konačno bi mogao da bude gotov u toku naredne godine.

Da je što pre Nišu potrebno više mesta govori i podatak da se svake godine za boravak u nekom od domova prijavi oko 2.000 studenata, a Studentski centar ima na raspolaganju 948 mesta, dok je u novom domu kod Tehničkih fakulteta planirano još oko 400 mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    11:23 // 31. 7. 2021.

    Izuzetan Direktor, školovan kadar Dr.Mr.
    Rade Rajković, toliko je učinio i za studente i za grad, mogu samo da mu pljunu pod prozor!
    Da je više ljudi na rukovodećim mestima kao što je on grad bi procvetao, ne bi tonuo sve više u ambis kao sa dotičnom na čelu!

    • Upućen

      12:41 // 31. 7. 2021.

      Postao je Dr. i kupio doktorat u Skoplje jer svestan je da Srpske diplome ništa ne vrede. A što se tiče pljuvanja nemogu da idem po Beograd i po Grčku

    • Niški

      12:45 // 31. 7. 2021.

      Mora da si i ti na njegovom platnom spisku. To je najplaćeniji posao koji on radi 8.000 studenata po 3 obroka =24.000x10 din=240.000 din. DNEVNO

  • Atila

    22:49 // 30. 7. 2021.

    Bravo, da i mi prosečni studenti možemo da se nadamo smeštaju u dom...

  • Zvezdana

    22:14 // 30. 7. 2021.

    Tako je. U domu je super, smeštaj je odličan, u neposrednoj blizini je i restoran, hrana je izvrsna i raznovrsna!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: