Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 3. 4. 2020.

Vlada odlučila: Medicinarima u izolaciji ipak puna plata

lekari Ipak bez umanjenja; foto: Flickr/Hamza Butt

Nakon što su radnici niškog Kliničkog centra u izolaciji dobili obaveštenje o umanjenju plata zbog bolovanja, Vlada Srbije donela je odluku da svi zaposleni koji su se izlagali riziku od korona virusa, pa su sada zaraženi ili u samoizolaciji, dobiju 100 odsto zarade.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Aca

    17:17 // 3. 4. 2020.

    Ako njima, na bolovanju sleduje 100%, ( u sta nemam nista protiv) sta je sa onima lekarima koji su radili za to vreme ???? Koliko njima treba da bude povisica??? Razmislja li iko o tome, bune se samo oni kojima se nesto oduzima, a gde su povisice za ona na prvoj liniji odbrane,za sve LEKARE MA GDE RADILI, policija, zandarmerija, vojska, zatvor....

    • vlada

      17:42 // 3. 4. 2020.

      A Jura,Beneton,Tigar...oni jos rade i bez zastite.

    • Dejan

      12:18 // 4. 4. 2020.

      Policija, Žandarmerija, Vojska-povišica za šta? Jedino je u ovom trenutku zaslužuju lekari.

  • ljubisa milenkpvic

    20:26 // 3. 4. 2020.

    Pa zar i onim lekarima,koji su se inficirali,obilazeci,skijaske centre,po belom svetu,ima se moze se,pa kasnije zarazili i kolege,pa svi u izolaciju,i njima 100%,svaka cast,tako se daje primer...

  • Imperium Opus

    17:53 // 3. 4. 2020.

    Sjajan potez, bravo za Vladu. Ma neka im daju 150%, čisto malo da ih nagrade i motivišu da se još više posvete radu u privatnim klinikama. Umesto da tih 35% (koliko je umanjenje PO ZAKONU) potrošimo na milion važnih stvari mi ih dajemo lekarima da sede kod kuće. Zaboravljamo kakva je ogromna većina tih istih lekara. Sad će tek biti zloupotreba, kao da im je problem da pribave parče papira.

    • Elvira

      11:21 // 4. 4. 2020.

      Ti prijatelju kada znaš dobro koga mrziš, a očito ne znaš šta i koga da voliš, prijavi se da volontiraš u borbi protiv virusa. Evo ti hala čair, škola Duško Radović i slični centri. Tamo možeš tu svoju mržnju da upotrebiš kao nešto lepo i korisno za ovu državu i da svojim primerom pokažeš svim tim “korumpiranim” lekarima. Najlakše je sedeti kući i hejtovati ljude koji nešto čine napolju

  • ljubisa milenkpvic

    20:34 // 3. 4. 2020.

    bravo,dajte svim lekarima,ma koliko pozele,narocito ovim,sto vec mesec dana ne idu na poso,i kriju se po stanovima,izjednacite ih sa ovima sto po ceo dan provode u bolnici..

  • Busadzije

    21:13 // 3. 4. 2020.

    Dragi moji
    Za posao za koji radite polozili ste zakletvu,da vas podsetim!
    Doveo bih vas sve kod privatnika da budete "zamenjivi"
    Na birou 400+ med rad

    • Nadja

      00:22 // 4. 4. 2020.

      Niko ne bezi od posla i zakletve ali tesko je izbeci zarazu kad radite na odeljenju gde su svi pacijenti pozitivni! Tako da bih vas zamolila da ne pametujete,nego sedite kuci i manje brinite o platama lekara. I mi imamo decu i porodice i moramo posle bolnice da se vratimo kuci i brinemo o njima!

  • Sin dr i dr

    16:51 // 3. 4. 2020.

    Neke države povećavaju platu lekarima za 100% u ovom momentu, a naša se razmišlja da li da im smanji...

    • Sloba

      17:14 // 3. 4. 2020.

      Bilo je nekih komentara po mrežama da su se ljudi, zdravstveni radnici, izvlačili sa posla pod različitim izgovorima otvarali bolovanja. Pretpostavljam da je razlog što su hteli da smanje taj da bi destimulisali takve stvari. Ne vidim zašto bi neko ko je spašavao ljude od korone bio kažnjen. Valjda treba da bude nagrađen, utoliko više ako se razboli na radnom mestu

  • koki

    19:06 // 3. 4. 2020.

    sve je ok to, izlaganje riziku puna plata za izolaciju... sta je sa onima koji rade i izlozeni su 24h dnevno u KC ? postoji li i za njih nesto od KC ili hvala gradjanima sto bodre i dalje u 20h ... medical special forces !!!

  • Decak

    21:25 // 3. 4. 2020.

    Bolnicko osoblje je u prvoj liniji. Najugrozenije ! Tokom ove pandemije, do 30 marta u Italiji je umrlo 61 doktora (40 u Lombardiji) i vise stotina bolnicarki i tehnickog osoblja. Ti ljudi zasluzuju stalnu podrsku i svu nasu zahvalnost. Svake veceri u 20h, mi im tapsemo, supruga s'jednog, ja sa drugog prozora.

  • Ivan

    22:05 // 3. 4. 2020.

    A šta je sa rizičnim grupama,koje su poslate da sede kući,da ne bi bili zaraženi?
    Karcinom,dijabetes,srčani bolesnici?
    Njih su poslali kući,a ustvari im se dani uzimaju od odmora!!!
    Nije ni to fer,trebalo je narodu reći,pa sami da odluče,a ne rizične grupe ....,a na drugu stranu,odmora nema više!!!

  • Aleksandar Veliki

    16:56 // 3. 4. 2020.

    Vlada odlučila da posle kiše dolazi sunce! Živela vlada!

  • Mika

    19:18 // 4. 4. 2020.

    Lepo je biti folirant,pa onda zavrsiti na punom placenom odsustvu.Mnogi od njih (zajedno sa clanovima porodie),cak iako su u zvanicnoj samoizolaciji i moraju da budu kod kuce 24/7-setkaju se kako im volja! Ko ih proverava i koliko puta?!?Ako je neko od njih stvarno zarazen,a izlazi iz stana (kao sto se desava u mojoj zgradi)-onda je to itekako krivicni prekrsaj... samo sto ih niko ne proverava.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: