Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 26. 8. 2013.

| Društvo

Vlada odobrila novac za vranjsko pozorište

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
kjhjf.jpg
Arhivska fotografija

Vlada Republike Srbije na jučerašnjem zasedanju odobrila je 25 miliona dinara za rekonstrukciju zgrade pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, koja je 2. jula prošle godine stradala u podmetnutom požaru.

Ova suma novca znatno će pomoći u procesu građevinskih radova, čiji se početak najavljuje za septembar.

Ipak, izdvojena suma Vlade za vranjsko pozorište postala je glavna tema prikupljanja političkih poena na lokalu u smislu ko je najzaslužniji u smislu lobiranja.

Gostujući u emisiji “15 minuta” 26. jula, narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Vranja Dragan Nikolić tada je naveo da je zahvaljujući njemu rebalansom budžeta odvojen novac za pozorište i to ocenio kao jedan od najznačajnijih poslaničkih poduhvata.

Sa druge strane socijalisti su u par navrata sve zasluge pripisivali njihovom narodnom poslaniku Miroljubu Stojčiću, da bi danas saopštenje puno hvalospeva na račun odlazećeg ministra Mlađana Dinkića došlo iz redova  gradskog odbora URS-a u Vranju.

- ... ispunjeno je jedno od obećanja ministra finansija Mlađana Dinkića sa jedne od prethodnih sednica Narodne Skupštine Republike Srbije, da će država finansijski pomoći obnovu pozorišta u Vranju. Podizanje vranjskog teatra iz pepela jeste poduhvat koji u mnogo čemu prevazilazi okvire lokalnog i regionalnog karaktera, tako da je pomoć nacionalnih institucija bila i potrebna i dobrodošla. Gradski odbor URS u Vranju izražava nadu da će sa sa praksom ravnomernog regionalnog razvoja i decentralizovanog  pristupa u vođenju ekonomske politike nastaviti, imajući u vidu da se i budući ministar finansija u svom programu rada,  oslanja na već predstavljeni program Mlađana Dinkića i nadležnog ministarstva,  koji se već nekoliko meseci nalazi na sajtu Ministarstva finansija i privrede - stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik gradskog odbora Uroš Trajković.

Ipak, gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže za Južne vesti da je degutantno baviti se time ko je najzaslužniji, ali dodaje da je ipak bila presudna uloga oba poslanika ko je koliko i za šta zaslužan, ali on naglašava da su zaslužni poslanici Stojčić i Nikolić.

- Dugujemo zahvalnost Vladi koja je odlučila da nam pomogne, ali ja bih zaista morao da naglasim da je čak 217 pravnih i fizičkih lica koji su svojim donacijama i uplatama pomogli izgradnju pozorišta – kaže Antić.

Odmah nakon što je stradala zgrada stara 120 godina, svojevrsni simbol grada, otvoren je namenski žiro račun na kome je do sada uplaćeno 34.925.390 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: