Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 7. 6. 2016.

| Društvo

Vlada pomaže razvoj poljoprivrede u Bujanovcu

Autor:Radoman IrićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-Bujanovac.jpg
Vlada će, preko Koordinacionog tela uložiti u oko 140 miliona dinara; Opština Bujanovac; foto: I.M.

Najveći deo od 140 miliona dinara, koliko će Vlada Srbije za razvoj Bujanovca izdvojiti preko Koordinacionog tela, biće uložen u razvoj poljoprivrede, zaključeno je na sastanku predsednika tog tela Zorana Stankovića i Šaipa Kamberija.

Stanković je, posle odvojenih razgovora sa predsednicima opština Preševo i Bujanovac, rekao da Vlada Srbije mora da odredi jasnu strategiju razvoja ovih opština i grane na kojima će se bazirati njihov razvoj.

Da je poljoprivreda upravo grana u koju treba ulagati, složio se i Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac.

S obzirom da je Bujanovac sredina u kojoj je stopa nezaposlenosti oko 50 odsto, procenili smo da je poljoprivreda grana u kojoj će svaki uloženi dinar najpre dati vidljive rezultate i pokrenuti druge delatnosti – rekao je Kamberi.

Stanković i Kamberi su ocenili da je sredstvima Vlade Srbije u Bujanovcu otvoren veliki broj radnih mesta, ali i da su pojedinci zakazali jer pozamašna sredstva od preko 50 miliona dinara još stoje nerealizovana.


Musliu odbio sastanak sa Stankovićem

Predsednik Koordinacionog tela trebalo je da se sastane i sa Jonuzom Musliuom, predsednikom Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca, ali do tog susreta nije došlo, kako kaže sam Musliu – na njegov zahtev.

Nisam se sastao sa predsednikom Koordinacionog tela zbog nezadovoljstva njegovim dosadašnjim radom prema Albancima u „Preševskoj dolini“ i favorizovanja samo jedne političke partije. Takođe, nije završio nijedan preuzeti posao oko udžbenika na albanskom jeziku - kazao je Musliu.

Poseta predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije i njegovih saradnika bila je prva posle lokalnih izbora u Bujanovcu i Preševu, sredinama u kojima je došlo do promena lokalnih vlasti.

U Preševu, umesto koalicije koju je predvodila Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe, sada vlast vrše Alternativa za promene Šćiprima Arifije i Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija.

U Bujanovcu poverenje birača izgubili su dosadašnji predsednik Opštine Nagip Arifi i njegova Demokratska partija, a vlast su formirali Partija za demokratsko delovanje sa Šaipom Kamberijem i Pokret za demokratski progres Jonuza Musliua sa nekoliko stranaka srpskog bloka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: