Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 15. 3. 2021.

| Društvo

Vlada usvojila Program razvoja nerazvijenih opština – novčana podrška za stare i nove projekte

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Surdulica
Među opštinama koje spadaju u četvrtu kategoriju po razvijenosti i Surdulica, odakle je i sam ministar; foto: N. P.

Izrada dokumentacija, izgradnja i rekonstrukcija infrastrukturnih objekata, kao i povećanje životnog standarda sadašnjih generacija, ciljevi su Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu, koga je na predlog članova Kabineta ministra Novice Tončeva, usvojila Vlada Republike Srbije. Programom, kako je rekao Tončev, sve nerazvijene opštine mogu da zatraže novac kako bi počele nove i završili stare projekte.

Skoro četiri meseca je prošlo otkako je Novica Tončev dobio resor u Vladi i angažman na unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, a sada je i usvojena Uredba o utvrđivanju Programa podrške za te opštine.

Uredba se zasniva na podizanju kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnje i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata od značaja za nedovoljno razvijene opštine i opremanje objekata u svojini jedinica lokalne samouprave. Takođe, cilj je da se poveća životni standard sadašnjih generacija, uz povećanja svih razvojnih potencijala budućih generacija – navode iz Kabineta ministra.

Kako je naveo Tončev, sada sve nerazvijene opštine mogu da za svoje projekte zatraže i finansijsku podršku, koja im je neophodna da bi završili započeto ili da bi počeli neki novi poduhvat.

Moj tim i ja smo jako zadovoljni što će naša pomoć koju svakodnevno pružamo nerazvijenim i devastiranim opštinama sada imati i svoj novčani momenat. Još je lepše kada znate da imate pravni osnov kojim možete dati i finansijsku podršku – istakao je Tončev.

Dodao je da će Program razvoja mnoge motivisati da iskoriste priliku da stvore okolnosti u kojima može da se radi i od toga rada da se lepo živi.

Uredbom koju je Vlada donela uokvirili smo delovanje rada Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Sada sam siguran da je bolja i lepša Srbija naša bliska budućnost – poručio je Tončev.

Inače, opštine kojima je namenjen Program prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno, njihov stepen razvijenosti je 60 odsto ispod republičkog proseka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: