Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 28. 6. 2011.

| Društvo

Vladan Vasić: "Veća sredstva za Pirot od Republike"

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot, vladan vasic
Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot

PIROT - Od izmenjenog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava očekujem veća sredstva u budžet opštine Pirot, rekao je predsednik opštine Vladan Vasić.

Prema njegovom mišljenju, ovaj novi Zakon trebalo bi da bude samo početak procesa decentralizacije.

- Ovaj zakon samo ispravlja nepravdu koja je u poslednjih par godina naneta lokalnim samoupravama. Zbog antikriznih mera Vlade, Pirot je u prethodne tri godine ostao uskraćen za oko 320 miliona dinara. Sada očekujem da se u naš budzet slije oko 290 miliona dinara- rekao je Vasić.

On dodaje da ni ova sredstva neće biti dovoljna za sve potrebe, ali i da već postoje planovi na koji način će ona biti iskorišćena.

- Najveći deo sredstava, oko 200 miliona, biće iskorišćen za rešavanje infrastrukturnih problema kroz Direkciju za izgradnju. Iako svi ističu da je nezaposlenost najveći problem u Srbiji, ja mislim da mi u Pirotu ne treba da zaboravimo da se suočavamo i sa velikim padom nataliteta i odlaskom mladih ljudi. Zbog toga će značajna sredstva biti izdvojena za podsticaj rađanja, zatim za materijalno zbrinjavanje nezaposlenih majki, kao i za stipendiranje najdarovitijih učenika. Sport i kultura su veoma važni za mlade tako da će se i ovi budzeti značajno povećati. Na kraju sigurno ćemo duplirati i budzet za poljoprivredu koji trenutno iznosi 12 miliona dinara - kaže Vasić.

Prema njegovim rečima novi Zakon je važan jer se više ni republička javna preduzeća neće opterećivati lokalnim problemima, a sam proces decentralizacije je veoma važan zbog demokratizacije Srbije

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Radenkovic

    04:04 // 9. 7. 2011.

    Mnogo je nesto OPLZAL.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: