Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 9. 7. 2023.

| Društvo

"Vlasina fest" obeležili koncerti, spustovi niz reku i početak kupališne sezone

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230709_123332
"Vlasinski spust"; foto: JV/T. T.

U vikendu za nama Vlasotinčani su obeležili još jedan "Vlasina fest", a tradicionalnim spustom nekoliko plovila niz reku Vlasinu, uz kotlić i muziku, ovogodišnji festival je završen.

7. jula, prvog dana festivala zvanično je počela i kupališna sezona na brani. Dan je protekao u duhu koncerata, ali i odbojke na pesku, koja je nastavljena i dan kasnije. IMG_20230707_221706 Vlasotinčani uživali uz koncerte; foto: JV/T. T.

U večernjim časovima, na bini kraj "vlasotinačkog mora", kako stanovnici male varoši nazivaju svoju reku, nastupila je beogradska grupa Artan Lili, a za njima i lokalni reper Big Benz. IMG-76474f9b74ce3b1360ce6a58e1c2f119-V (1) Otvorena kupališna sezona; foto: JV/T. T.

Narednog dana, mališani su mogli da uživaju u kreativnim radionicama, bacanju frizbja, igrao se šah, a deo Vlasotinčana je uživao na plaži.

IMG_20230709_123359 Najbrža 10-godišnjakinja; foto: JV/T. T.Nedeljno jutro započeto je jogom u prirodi, a nešto kasnije održan je tradicionalni vlasinski spust plovilima gde je najbrža bila 10-godišnja Hana Đorđević.

Ostatak dana, okupljeni Vlasotinčani proveli su na obali reke uz kotlić, muziku i kupanje na Vlasini. IMG_20230709_123441 Ostatak dana uz kotlić i muziku; foto: JV/T. T.

Inače, Ministarstvo omladine i turizma za “Vlasina fest” obezbedilo je 500.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: