Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 8. 11. 2022.

| Društvo

Vlasnici lokala u Podzemnom otpočeli štrajk zbog čestih inspekcija

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
podzemni
Lokali neće raditi od 9 do 10:30; foto: JV/T. T

Svakog narednog dana u periodu od 9 do 10:30 radnje u niškom Podznemnom prolazu neće raditi, a razlog su, po rečima vlasnika, česti inspekcijski nadzori na koje su već ranije ukazali.

Poručuju da će štrajkovati sve dok se ne nađe neko zajedničko rešenje, jer su, tvrde, nadležni do sada samo prebacivali odgovornost.

Od onog sastanka u Gradskoj kući ništa se nije dogodilo, mi očekujemo rešenje, a oni prebacuju odgovornost. Mi ne bežimo od odgovornosti i inspekcije, niti tražimo povlastice, samo da smo izjednačeni sa ostalim tržnim centrima - kaže jedan od prodavaca.

Preduzetnici su još ranije istakli da su na meti Poreske inspekcije koja im zatvara lokale i za najmanje propuste, poput nenaplaćivanja dugmeta od 8 dinara ili viška od 120 dinara.

Dok takve stvari ne prestanu da se dešavaju, dogovorili smo se da zatvaramo radnje na sat i po vremena, kako bi još jednom skrenuli pažnju javnosti da ne možemo da poslujemo ako nam se za svaku sitnicu zatvara lokal, a od toga živimo - poručuje on.

Inače, nakon vesti da vlasnici imaju problem sa čestim inspekcijskim nadzorima, mnogi građani javno su komentarisali da su takve kontrole sasvim opravdane, jer vlasnici lokala ne posluju po zakonu.

Najbolje je mozda da vam drzava izađe u susret, da vas oslobodi svih poreza, da radnicima i dalje tražite nazad deo novca od plate ili da vam rade za 150 evra mesecno. Da vam država ukine sve poreze, sva zarada direkto u vas džep. Zvuči dobro. Nažalost, nije moguće. Podzemni prolaz pretvoriti u muzej. Ništa drugo - bio je jedan od komentara.

Podsetimo, građani su se prvi put požalili pre nedelju dana kada su se okupili ispred Gradske kuće, gde su tražili hitan sastanak sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i gde im je rečeno da će razmotriti njihov problem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    17:37 // 9. 11. 2022.

    A protiv koga strajkuju?Koga ce da nateraju da I'm ispuni zahteve?Ne rade,nema prometa,nema zarade...a P.D.V.mora da se placa;Ili kazna I katanac

  • vasa vasic

    22:30 // 8. 11. 2022.

    ma ja mislim da ipak da emir treba jos neki stan u grckoj da kupi ili mozda sad neko egzotcno mesto.....

  • Zika

    19:38 // 8. 11. 2022.

    Nadam se da ste culi da je buka u modi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: