Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 3. 10. 2019.

Vlasnik “Rivera” bez dozvole sagradio objekat nasred ulice, komšije zahtevaju rušenje

71498979_431764734117363_4070645436212314112_n Objekat izgrađen nasred ulice; foto: JV/J. A.

Godinu dana se građani niškog vikend naselja Donja Vrežina žale i prijavljuju nadležnima da od buke koja dopire iz kafića "Rivero" ne mogu da žive, a ukazivali su i na to što je protizakonito iza njega nasred ulice sazidan objekat. Tvrde da dosad na njihove prijave niko nije reagovao, a sve to su rekli i pomoćniku gradonačelnika Milošu Miloševiću.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ja

    21:56 // 3. 10. 2019.

    Pa ove komsije pored rivera,pitanje je dali imaju gradjevinske dozvole,ako bi da ruse onda bi trebalo pola grada da sruse....

  • IspodProseka

    12:30 // 4. 10. 2019.

    I Zlatibor bio vikend naselje pa je postao Beograd sa soliterima. Donja Vrezina bila vikend naselje kad je moja baba bila zenska ipo, a sad se ukiselila ko glavica kupus. Ko hoce mir i tisinu, da ide u Sicevo, jer po urbanizmu D.Vrezina je gradsko podrucje, ima zemske ima sve.

  • bidza

    12:50 // 3. 10. 2019.

    Cela Srbija je izgradjena bez gradjevinske dozvole jer je to nemoguca misija! Zasto se bune oni koji su izgradili bespravno objekte u koritu reke Nisave. Zbog njih ce da padne Vrezinski most u Nisavu!

  • Dejan Marković

    16:35 // 4. 10. 2019.

    Tamo ulica je trebala da prodaje pre 25 godina,pa nije nitiće,dosada i ove ulice po centru su završene koje imaju veću korist,sad im je stalo do ulice iza Rivera,ovde pojedine komisije i ne žive tu,

  • Nislija86

    12:11 // 3. 10. 2019.

    Napisite javno ime i prezime vlasnika objekta pa ce Nislije da shvate zasto nema reakcije komunalne policije i inspekcije... opste bezzakonje!!!

  • jandjela1966

    13:13 // 3. 10. 2019.

    Sta je sa objektom "Nišlijske mehane"? Takodje bez gradjevinske dozvole i nalogom za rušenje?! Btw, odbijenim od Sekretarijata za ozakonjenje!

  • mira

    12:13 // 3. 10. 2019.

    Iz ličnog iskustva, sve te inspekcije su napravljene za upošljavanje stranačkih poslušnika. Umesto pravnika u Komunalnoj policiji sede raznorazni službenici sa diplomama koje ne odgovaraju potrebama. Većina njih je uglavnom zadužena za rasterivanje starica koje prodaju sitnice da bi zaradile neku crkavicu. Što se tiče Građevinske inspekcije ona i ne izlazi na teren. Nemamo mehanizme za zaštitu.

    • Goran Vacic

      15:24 // 3. 10. 2019.

      SrBce ti li si?

  • Mara

    13:06 // 3. 10. 2019.

    Sramota.

    • Zoran Mijalkovic

      13:26 // 3. 10. 2019.

      Preispitati Laketica nacelnika inspekcije u kakvom je dilu sa doticnim gospodinom. Ne treba da ispituje buku nego da rusi sve sto je divlja gradnja. Dosta se taj Laketicketic nakrao i najeo po kafanama.

  • samo bahato

    13:11 // 3. 10. 2019.

    svi povezani,stite se razni interesi na stetu gradjana!.strasno je sto su to sluzbe koje svojim ne cinjenjem daju snagu takvim bahatimi postupcima!!

  • Voja

    13:23 // 3. 10. 2019.

    Kako je sve ovo moguće šta radi inspekcija i da li uopšte nešto rade kada se dešavaju ovakvi propusti šta je ovo zašto nam se ovakve stvari dešavaju skoro sam bio da prijavim nešto i tražim saobraćajnu inspekciju kucam vrata zaključana odem da potražim šefa kucam i kod njega zaključano kaže sekretarica da su po terenu ma pazi ako ne poverujem u to problemi su svuda i niko ih ne rešava!

  • Građanin

    14:35 // 3. 10. 2019.

    Sve ovo nije u redu pre svega prema građanima koji ispaštaju zbog nečije bahatosti puno je problema i saobraćaj pa gradnja i komunalni ali kad god sam odlazio tamo oni su na terenu nemaju vremena ili nisu nadležni za to zbog buke odem jednom da prijavim a oni mi kažu pa šta buka a koliko je to bučno pa ja da nemam muku ne bi dolazio odem ponovo nikog nema i dignem ruke od svega šta ću.

  • Tujgaturi

    12:23 // 4. 10. 2019.

    Ne ozakonjujete objekte da vam deca ne bi imala problem, vec da banke znaju sta oduzimaju i sta posle nude trzistu. 50 godina nikome nije smetalo da kupi ili zivi u takvom objektu. Ono sto smeta urbanistickom planu ionako ne moze da se ozakoni i bice sruseno. Ono sto ne smeta sluzi da se odere narod koga deru od kad postoji. Ozakonjenje ne treba narodu nego bankama i izvrsiteljima.

  • lotos

    14:36 // 3. 10. 2019.

    Rilemen opteretio plac 110 posto i nikom nista. Gradjevinska inspekcija "radi".

  • mstefanovic

    12:24 // 3. 10. 2019.

    Inspekcija za zaštitu životne sredine moze da meri buku, ali uzalud, jer je kod nas je merena buka iz Nišlijske mehane, a prvo se to najavi vlasniku, oni lepo dodju, orkestar svira najtise moguce, praktično "na uvce" a posle to treba da mi potpisemo, jer je kao u granicama normale - u kafani se svira kao u porodilištu?! Naravno da nismo potpisali zapisnik i to je sve jedna velika farsa!!!

  • Pera

    13:15 // 3. 10. 2019.

    Zašto inspekcija Zaštite životne sredine nije izmerila buku oko tog objekta već do sada? Mrzi ih da rade jer imaju preča privatna posla da završavaju sa službenim kolima? Ta ista inspekcija je mogla da izmeri buku i po bulevaru Nemanjića gde motori celo leto divljaju i prave buku. Nema niko da ih istera sa posla, zato im se može da se bahate!

    • Pera

      00:24 // 4. 10. 2019.

      Pa najbolje u sumu da odes da zivis. Ako ti smeta buka na bulevaru od automobila i motora ako ti smeta muzika onda je za tebe selo ili planina.
      Nis je jedan od vecih gradova u Srbiji (tacnije treci po redu) i normalno je da je veci protok ljudi i motornih vozila, muzika iz kafica, razne manifestacije ukratko receno brze zivi (kao i svuda u svetu) . Zato kome smeta planina!!!

  • Majka

    13:43 // 3. 10. 2019.

    Ima toga i na Matejevačkom putu, prisvojena cela ulica Ilije Garasanina produžetak ( ogradjena i pretvorena u dvorista). Ali gospoda na vlasti ne zeli da reaguje! Mozda im se zaljulja fotelja ako ispravno urade posao.

  • Naissus

    11:05 // 4. 10. 2019.

    " u Gradskoj upravi, novinarima Južnih vesti odbijaju da dostave rešenje o rušenju, pod izgovorom da nije od javnog interesa da bude objavljeno"

    Zaista me interesuje sa kojim to diplomama rade zaposleni u ovoj ustanovi???

    Kako to "nije od javnog znacaja" kad se izvrsio javni uvidjaj i kada su pisane peticije javnog mnjenja?? O cemu se bre radi ovde?? Jel ovo Divlji Zapad???

  • Vrezinac

    21:21 // 5. 10. 2019.

    Pre mesec dana bio sam u inspekcije da prijavim neki problem i trazim komunalne vucem vrata nema zaključano pitam gde su otišli na teren vratim se za nekoliko sati opet nema nikog potražim sefa nema ni njega pitam gde su niko ne zna i sta da se kaze vise.

  • Miro

    07:53 // 6. 10. 2019.

    Svak je rođen da po jednom umre,

    čast i bruka žive dovijeka.

  • Darko

    09:46 // 16. 10. 2019.

    Samo napred ovo je sitno a sve uzima maha i bahati se u svim prsvcima i na svim poljima,organizovan kriminal po nalogu!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: