Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 23. 12. 2021.

| Društvo

Vlasotinački "Komunalac" dobio novog v. d. direktora, konačno najavljeno i grejanje za spotski centar

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Skupština Vl
Nijedan kandidat za mesto direktora javnih preduzeća nije podneo neopodnu dokumentaciju; foto: Opština Vlasotince

Umesto Božidara Kocića za novog v.d. direktora vlasotinačkog Komunalca izabaran je ekonomista Bojan Mitrović, odlučili su vlasotinački odbornici. Osim usvajanja programa preduzeća i ustanova za narednu godinu, na nastavku skupštinskog zasedanja najavljeno je i da će SRC Vlasina konačno dobiti grejanje. Ipak, koliko će sve to koštati i kada će radovi početi, nije saopšteno.

Sednica vlasotinačkog Parlamenta počela je u ponedaljak 20. decembra, ali je zbog obimnosti dnevnog reda prekinuta, pa su odbornici nastavili juče. Najveća polemika povela se o postavljanju direktora javnih preduzeća Komunalac i Vodovod, ali pošto je predsednik Skupštine i predsednik Komisije za izbor i imenovanja Milan Jović izneo podatak da nijedan kandidat nije dostavio neophodnu dokumntaciju, odlučeno je da za v. d. direktora Komunalca bude izabran Bojan Mitrović, dok će Zvonko Ilić ostati da rukovodi Vodovodom do isteka mandata. V. D. Komunalca Vl Mitrović novi v. d. Komunalca; foto: Opština Vlasotince

Tema na sednici bilo je i grejanje u SRC ”Vlasina”, a zamenik predsednika Opštine Vladimir Kocić saopštio je da idejno rešenje već postoji, a da će se vrednost investicije znati nakon dobijanja građevinske dozvole.

Juče smo dobili idejno rešenje od projektanta, ostaje da do kraja ove nedelje podnesemo zahtev za lokacijske uslove. Nakon toga sledi dobijanje građevinske dozvole kada ćemo znati i vrednost investicije. Kada to dobijemo sigurno ćemo u budžet to ugraditi kako bi što pre krenuli sa realizacijom projekta. Postojeća instalacija nikada nije do sada bila u funkciji, verovatno ćemo morati da vršimo rekonstrukcije a to ćemo znati kada ih pustimo. Kada sve što je neophodno završimo, krenućemo u realizaciju što pre, jer znamo da je to prioritet - rekao je Kocić.

Podsetimo, u ponedeljak su vlasotinački odbornici usvojili budžet za 2022. godinu koji je za 187 miliona veći od ovodišnjeg, dok je opozicija iznela niz zamerki na rebalans. Po hitnom postupku na jučerašnjoj sednici usvojen je i Plan za gradnju betonjerke u selu Batulovce i pored zabrane građevinske inspekcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: