Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 14. 10. 2021.

| Društvo

Vlasotinački Vodovod preti dužnicima javnim izvršteljima i sudskim sporovima

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
vodovod vlasotince
Krajnji rok za izmirenje svojih obaveza 29. oktobar; Ilustracija; foto: Agencija Publika

Ukoliko svi oni koji ne budu izmirili zaostala dugovanja prema JKP Vodovod u Vlasotincu do 29. oktobra, protiv njih će biti pokrenut postupak naplate preko javnih izvršitelja ili sudskim putem, najavio je direktor tog preduzeća Zvonko Ilić. On je dodao i da će do sredine 2022. godine besplatno biti zamenjeno preko 5.000 vodomera, ali i da će svi oni koji su promenili adresu, a to nisu prijavili, biti isključeni sa vodosnabdevanja.

Već je poznato da Vlasootinčani imaju velikih problema sa vodosnabdevanjem, a samo u ovoj godini ni sami ne znaju koliko su puta bili bez vode. Ipak, računi na adrese potrošača redovno stižu, a na poleđini septembarskog računa našlo se upozorenje svima koji imaju dugovanja prema JKP Vodovod da svoje obaveze moraju da izmire ukoliko ne žele da se protiv njih pokrene postupak.

Nakon 29. oktobra, u slučaju neizmirenja obaveza, protiv svih dužnika, biće pokrenut postupak naplate duga prinudnim putem, preko javnih izvršitelja ili sudskim putem. Često se srećemo sa pitanjem šta sa periodom kada nije bilo vode. U tom slučaju ni vodomer ne meri potrošnju, a preduzeće korisnicima usluga obezbeđuje vodu preko cisterni - rekao je direktor Vodovoda.

Ilić je naglasio i da se krenulo sa zamenom starih vodomera i da će do naredne godine biti promenjno oko 5.000 vdomera, te da se zamena vrši prvo kod pravnih lica i domaćinstava kod kojih se obračun vode vrši paušalno, ali i da će svi koji budu menjali adrese stanovanja, a to ne budu prijavili, ostati bez vode. Vodomer Preko 5.000 vodomera biće zamenjno do sredine 2022. godine; Opština Vlasotince

Ako u slučaju promene korisnika (nastalu prometom nepokretnosti, promenom adrese stanovanja, smrću, itd.) novi korisnik ne izvrši uredno prijavljivanje preduzeću u skladu sa tehničkim uslovima, preduzeće će isključiti korisnika iz sistema javnog vodovoda i o razlozima za isključenje odmah, a najkasnije u roku od 24 sata obavestiti korisnika i opštinskog komunalnog inspektora u skladu sa Odlukom o komunalnoj delatnosti br.894 od 28. 6. 2013 godine - rekao je Ilić.

Podsetimo, samo neki od razloga za nestajanje vode u ovoj godini bili su pucanje cevi i česte havarije, što je nateralo vlasotinačkog repera Big benza da pesmom "Nema voda" pokaže kakvo je stanje u njegovom okruženju u 21. veku. Upravo je on u svojoj pesmi ukazao na to da je Vlasotince često bez vode, ali da računi - redovno stižu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    18:53 // 14. 10. 2021.

    Kod nas se baštini duga tradicija neplaćanja računa. Najnezgodnije što se nema dobar mehanizam da se odredi ko je sirotinja i ne može da izmiri iz objektivnih razloga.

    • Smuk

      11:58 // 16. 10. 2021.

      @Sloba : Stvarno je teško utvrditi ko je sirotinja ! Slobo , druže, 65% stanovnika Srbije su socijalni slučajevi i bez prihoda za normalan život.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: