Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 11. 10. 2021.

| Društvo

Vlasotinčani obeležili Dan opštine i Dan oslobođenja u oba svetska rata

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Svečana sednica Vlasotnce
Vlasotnački kraj u Drugom svetskom ratu oslobođen 10. oktobra, a u Prvom 7. oktobra; foto: Komunikacije Vlasotince

Svečanom sednicom Skupšine, uručenjem oktobarskih priznanja i polaganjem venaca, u nedelju je obeležen Dan oslobođenja Vlasotinca u Drugom svetskom ratu, 10. oktobar. Kako je vlasotinački kraj u Prvom svetskom ratu oslobođen 7. oktobra, proslava je objedinjena, a cveće je položeno na spomenicima posvećenim borcima iz oba rata.

Da je prethodnih godinu dana obeležilo zalaganje za život u boljem i lepšem okruženju, kao i da je samo sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije realizovano 13 projekata, rekao je u svom obraćanju predsednik Opštine Bratislav Petrović.

On je dodao da je ponosan na činjenicu da je u školske objekte uloženo više od 350 miliona dinara i da se tu neće stati.

Fokus našeg rada već neko vreme je na trajnijem rešavanju pitanja vodosnadbevanja i komunalne higijene. Nanjima svakodnevno radimo. Izazovi sa kojima se suočavamo su veliki, ali verujem da ćemo na kraju tog puta postići dobre rezultate - rekao je Petrović.

Diplome “10. oktobar” dobili su direktor Srbijavode Goran Puzović i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zaštite životne sredine, dok su pohvale pripale Kancelariji Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS, neformalnoj grupi “Vlasinska vila”, timu “Vlasotince koje volim”, Udruženju građana “Osmeh”, Radnoj jedinici “Dečja radost”, PU “Milka Dimanić", ekonomisti Marinku Đorđeviću i negovateljici iz Donje Lopušnje Vesni Novković.

Državna sekretarka u Ministarstvu životne sredine Ivana Hadži Stošić podsetila je da je Vlasotince jedna od 43 lokalne samouprave u kojoj se čisti ukupno 500 divljih deponija.

Upućujem jedan apel i građanima i privredi da, kada budu očišćene, tako i ostane, a ministarstvo će ubuduće ulagati i podržati sve projekte koje imaju za cilj zaštitu životne sredine - rekla je Hadži Stošić.

Cveće su položile delegacije Skupštine opštine i boračkih udruženja, a na sednici je prikazan kratak film o onome što je urađeno u Vlasotincu od prošlog oktobra.

U muzičkom delu programa nastupila je vokalna grupa Libero.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: