Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 6. 2. 2019.

| Društvo

Vlasotinčani se žale na buku, inspekcija “radi na problemu”

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
trg vlasotince
Buka iz obližnjih kafića smeta stanarima, Ilustracija, foto: B. A.

Zbog buke i glasne muzika koja dolazi iz kafića i pekare na Trgu oslobođenja u Vlasotincu, stanovnici zgrada kažu da nemaju mira i noću ne mogu da spavaju. U komunalnoj inspekciji objašnjavaju da je za buku nadležna inspekcija za zaštitu životne sredine koja, kako su rekli, “radi na slučaju”.

Vlasotinčanka Danica Dikić kaže da se dve kafane, kafić i pekara nalaze u prizemlju zgrade u kojoj živi, a da je buka postala nepodnošljiva. Najgore je vikendom kada je uživo muzika, pa stanari ne mogu da spavaju po celu noć.

Muzika je preglasna, gosti se deru, treskaju vratima, uriniraju u ulazu zgrade. Nemoguće je spavati. Kad se kafići i kafana zatvore, onda krene buka iz obližnje pekare koja radi 24 sata. Prijavljivala sam nadležnima, to se nakratko smiri i opet nastavi. Mene je više sramota da zovem - kaže Dikićeva.

Osim buke od koje “nemaju mira”, problem su i ljudi koji ispred ugostiteljskih objekata ostavljaju automobile, pa im, kako kaže, zauzmu parking mesta, a nekad i blokiraju ulaz u zgradu.

Jedao deo trotoara je čak zauzet leti, tu je bašta kafića, pa pešaci moraju ili da prolaze između stolova ili da izađu na kolovoz kako bi prošli - kažu stanari.

Problem su prijavljivali policiji koja im je, iako izađe da interveniše, preporučila da se obrate komunalnom inspektoru. On ih je pak uputio na inspekciju za zaštitu životne sredine.

I tako u krug. Rekli su da će da probaju nešto da reše. Kada i kako, to ne znamo - kaže Vlasotinčanka.

U inspekciji za zaštitu životne sredine kažu da su upoznati sa slučajem i da će “preduzeti sve mere” kako bi rešili problem.

Po Zakonu o inspekcijskom nadzoru, mi prvo izlazimo u savetodavnu posetu i probaćemo tako da rešimo problem. Ukoliko na terenu ustanovimo da je potrebno merenje buke i to će se naložiti, nakon čega se preduzimaju mere - kažu u inspekciji.

Dodaju i da do sada nije bilo prekršajnih naloga za buku, jer se nakon “savetodavne posete” situacija smiri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istok

    17:12 // 7. 2. 2019.

    Kad će u Vlasotince da shvate da trotoari nisu bašte, parking mesta i da su uspeli da upropaste onako lepo mesto, reku, potoke... ?

  • xyz

    12:50 // 6. 2. 2019.

    Shuneli vlasotincani, imate izbore na prolece pa tako..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: