Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 22. 2. 2019.

| Društvo

Vlasotincu nagrada za projekat prihvatilišta, Pirotu za transparentnost

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
prihvatiliste za pse vlasotince
U planu izgradnja azila, foto: Agencija Publika

Zbog toga što je tokom izgradnje prihvatilišta za životinje Opština Vlasotince ispoštovala sve pravne norme i odgovorno radila, proglašena je za najbolju lokalnu samoupravu u oblasti odgovornost i vladavine prava na prvom Nacionalnom takmičenju lokalnih uprava. Pored "titule", Opština je dobila i novčanu nagradu od 3.000 dolara.

Na prvom Nacionalnom takmičenju za izbor primera najboljih praksi u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou učestvovala je 31 opština, a nagrade su se dodeljivale iz 4 oblasti - efikasnost i delotvornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, odgovornost i vladavina prava i ravnopravnost i odsustvo diskriminacije. lokalne samouprave Pirotu posebno priznanje, foto: SwissPro

Za najbolju lokalnu samoupravu u oblasti odgovornost i vladavina prava proglašena je Opština Vlasotince jer je, prema oceni komisije, prilikom rešavanja problema povećanog broja napuštenih životinja u saradnji sa Opštinom Bojnik pokazala da se međuopštinska saradnja može iskoristiti kao mehanizam za rešavanje komunalnih i drugih problema.

Predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović kaže da će i ubuduće raditi na rešavanju problema napuštenih životinja i da je u planu izgradnja azila. todorovic Todorović najavio izgradnju azila, foto: SwissPro

Jesmo ispoštovali sve propise realizujući projekat prihvatilišta, ali naši sugrađani očekuju da psi budu sklonjeni sa ulica, a to ćemo rešiti izgradnjom azila koji će se nalaziti pored prihvatilišta - kaže Todorović.

Inače prihvatilište za životinje u Vlasotincu je izgrađeno oktobra 2017. godine, a u stacionare se dovoze i životinje iz Bojnika.

Pored Vlasotinca, od južnjaka je nagrađen i Grad Pirot čija je uprava dobila posebno priznanje u oblasti transparentnosti i učešća javnosti u radu lokalne samouprave.

Ovo je prvo takmičenje koje organizuju Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština, u okviru programa Swiss pro, kako bi podstakli gradove i opštine da aktivno unapređuju svoje usluge koje pružaju građanim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vidojko

    11:06 // 23. 2. 2019.

    Tako je. Na zalost retko ko u Srbiji vidi to kao problem vec ga prihvata kao normalan model ponasanja.

  • Ivan

    18:38 // 22. 2. 2019.

    Koji crni Pirot i transparentnost? Jedino sto je u Pirotu transparentno je to da se posao kod preduzeca i institucija ciji je osnivac grad Pirot, dobija jedino ako ste clan Vasiceve stranke ili rodjak nekog funkcionera. Ja nisam bio bi jedno od toga pa sam morao da napustim i Pirot i Srbiju da bih preziveo. Pirot u kome su zivele generacije mojih predaka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: