Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 19. 9. 2022.

| Društvo

Vlast odbila predlog leskovačke opozicije da se na Skupštini govori o fabrici za preradu opasnog otpada

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Opasan otpad
Cvetanović smatra da je predlog preuranjen i nepotreban; Ilustracija; foto: T. R.

Nakon što su na pošlom skupštinskom zasedanju upravo odbornici Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” upoznali sugrađane da se planira izgradnja fabrike za preradu opasnog otpada, oni su danas predložili da se u raspravu uključe svi odbornici. Ipak, uz obrazloženje gradonačelnika Gorana Cvetanovića da je još rano da se o tome raspravlja na Skupštini, vladajuća većina odbila je predlog opozicije.

Odbornik Nenad Zdravković krajem juna na sednici Skupštine upozorio je Leskovčane da je Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo gradnju fabrike za preradu opasnog otpada iza nekadašnje fabrike RUL, gde se nalazi i rezervni bunar za vodu. Da će Grad pokušati da spreči gradnju fabrike najavio je i gradonačelnik Cvetanović, što potvrđuje i tužba koju je Grad uputio prema resornom ministarstvu.

Ipak, jedina opoziciona odbornička grupa u leskovačkoj Skupštini, po rečima Zdravkovića smatrala je da se na današnjoj sednici, i pored tužbe Grada, mora diskutovati, kao i da se svi odbronici upoznaju sa svime što se prethodnih godina dešavalo iza kulisa.

Predlog je da ono do čega smo mi došli, da i vi svi budete upoznati, jer sam siguran, većina vas mnoge stvari o tome šta to znači ne zna. Ako dođe do eventualne gradnje, ljudi će morati da se sele ili da se razbole. Protiv toga moramo svi zajedno, bez obzira kojoj stranci pripadamo, da se borimo - rekao je Zdravković.

Ipak, o fabrici za preradu opasnog otpada se danas u leskovačkoj Skupštini neće raspravljati, pošto gradonačelnik Cvetanović smatra da je za takvu diskusiju još rano.

Predlog predsednika odborničke grupe ”Za Leskovac zajedno” smatram preuranjenim i u ovom trenutku nepotrebnim. Mi smo, kao što se već zna, Upravnom sudu u Beogradu podneli tužbu protiv Ministarstva u kome zahtevamo da zahtev za gradnju bude odbijen. To je jedinstven slučaj, ali jednostavno oni su uvek upoznati šta mi radimo, ali mi nismo sa onim što oni rade, jer su oni organ iznad nas. Znam da postoji briga svih građana, naš cilj je očuvanje i zaštita životne sredine, pa ćemo se uz vašu pomoć boriti svi zajedno tamo gde je to potrebno - rekao je Cvetanović.

Nakon njegovog izlaganja, većinom glasova predlog da se o gradnji fabrike za preradu opasnog otpada danas raspravlja na Skupštini je odbijen.

Podsetimo, nakon saznanja da će Leskovac dobiti fabriku opasnog otpada mnogi građani bili su zabrinuti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: