Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 21. 12. 2021.

| Društvo

Vlast u Leskovcu protiv osnivanja lokalnog fonda za lečenje dece, novac će davati republičkom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
opstina leskovac
Nema lokalnog, novac bi da uplaćuju u republički fonda, foto: B. A.

Dok je predlog lokalnog odbora opozicione Stranke slobode i pravde za osnivanje Fonda za lečenje dece obolele od karcinoma i retkih bolesti u Leskovcu opet odbijen, Grad Leskovac planira, kako stoji na zvaničnom sajtu, da sklopi ugovor sa Ministarstvom zdravlja kako bi u narednim godina iz budžeta odvajao novac za republički Fond iste namene.

Drugu godinu zaredom odbija se predlog leskovačkog SSP-a o formiranju fonda iz koga bi se finansiralo lečenje dece koje boluju od karcinoma i drugih retkih bolesti. Prema njihovim informacijama tokom ove godine životi petoro malih Leskovčana zavisili su od prikupljanja novca putem SMS-a. U tom odboru smatraju da Grad treba da pruži brzu reakciju i sugurnost za lečenje sugrađana.

Prihvatanjem predloga o Fondu Cvetanović se čak ne bi odrekao svojih rashoda u budžetu već bi umesto nepotrebnog povećanja, rashode na poziciji Gradonačelnik i Skupština Grada održao na prošlogodišnjem nivou - saopštavaju iz SSP-a.

Leskovački opozicionari kažu da zbog bahatosti pri trošenju budžetskih para Leskovčani nemaju magnet, nemaju ni skener, ali zato imaju najniža primanja u Srbiji.

Takvi gradonačelnici su u Vučićevom sistemu nagrađeni i takvi postaju predsednici Stalne konferencije gradova i opština. Takvi će brzo odgovarati zbog nečinjenja jer su našim novcem mogli spasiti mnoge živote - saopštavaju iz opozicione stranke.


Grad: Uplaćeno 100.000 dinara NURDOR-u, plan da se novac uplaćuje u republički Fond

Iako odbornici lokalnog parlamenta nisu aminovali osnivanje Fonda u Leskovcu iz koga bi se lečila deca iz tog grada, kako saopštavaju na sajtu Grada Leskovca, planiraju da, ukoliko stanje u budžetu bude dozvoljavalo, sklope ugovor sa Ministarstvom zdravlja, kako bi Leskovac u narednim godinama deo novca usmerio ka republičkom Fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Iz Gradske uprave kažu da je 2017. i 2018. godine iz budžeta uplaćeno 200.000 dinara Udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), ali da je ta praksa prekinuta zbog, kako kažu, naloga Državne revizorske institucije.

Ove godine, niškom NURDOR-u je opet uplaćeno 100.000 dinara i to sa računa Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a na inicijativu predsednika Skupštine tog centra i gradonačelnika Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: