Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 9. 2. 2015.

| Društvo

Vlast u Niškoj Banji sigurna - bar još 6 meseci

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Niška banja
Niška banja; foto: Intermedichbo

Nakon što se 12 od 19 odbornika lokalne Skupštine izjasnilo protiv njegove smene, Zoran Vidanović ostaje predsednik Opštine najmanje do jula, jer pre toga nije moguće ponavljati glasanje.

Glasanju o poverenju aktuelnom predsedniku Opštine, kako tvrdi predsednik Skupštine Saša Jovanović, nisu prisustvovali opozicioni odbornici - SNS, SPD (Rasim Ljajić) i Pokreta Socijalista (Aleksandar Vulin).

Jovanović pojašnjava da je glasanje o poverenju zapravo tražio on u ime skupštinske većine, a da su razlog bili "veliki pritisci" kojima su navodno bili izloženi odbornici vladajućih partija.

Pritisak je, tvrdi Jovanović, dolazio iz SPS-a uz podršku gradonačelnika Zorana Perišića.

Odbornici su počeli da trpe veliki pritisak. Čak je išlo dotle da su pretili odbornicima da će tamo gde rade da ostanu bez posla, jer su svi direktori njihovi. Pritisak je išao iz SPS-a. Otkako je Žarko Ranković došao na čelo SPS-a, pritisak je intenziviran uz angažovanje čak i gradonačelnika - kaže Jovanović.

Zoran Vidanović Zasada siguran; Zoran VidanovićZbog tog, kako kaže "neizdrživog pritiska", Jovanović kaže da je odlučio da "posluša savet premijera Vučića da svačiji rad treba da se proveri, pa i njegov" i predložio da se proveri i da li predsednik Opštine ima podršku lokalne skupštine.

Ipak, i pored Jovanovićeve tvrdnje da je SPS, kao jedna od stranaka vladajuće koalicije u Banji, zapravo vršio pritisak da se smeni opštinsko rukovodstvo, oba odbornika te partije su glasala "protiv" smene.

To je meni neverovatno. Upravo oni koji su danima trpeli pritisak i jutros pre sednice morali da odu u stranku jer ih je Žarko Ranković pritiskao ponovo... Da li su se oglušili o stranačku direktivu ili ne, ne znam. Ali došli su i podržali predsednika - kaže Jovanović.

Aktuelni vršilac dužnosti predsednika niškog SPS-a Žarko Ranković odbacuje Jovanovićeve optužbe ne želeći da ih komentariše.

Raznih insinuacija i priča uvek će biti. Našim odbornicima smo poručili da glasaju po svojoj savesti i verujem da su tako i učinili - kratko je rekao Ranković.

Vladajuću koaliciju u Niškoj banji čini 7 odbornika GG "Idemo dalje - Zoran Vidanović", po 2 odbornika SPS i URS i jedan iz Reformističke stranke.

U opoziciji su 4 odbornika SPD, po jedan iz SNS i Pokreta socijalista i jedan nezavisni odbornik.


Vlast "odložila" novo glasanje za bar 6 meseci

Zahtev da se glasa o poverenju predsedniku Opštine potpisalo je 12 odbornika vladajuće većine i jedan nezavisni odbornik - formalno, više od dve trećine od ukupnog broja odbornika.

Time je vladajuća koalicija zapravo osigurala svoj rad bar do jula.

Naime, predlog za smenu predsednika može da podnese najmanje jedna trećina odbornika, s tim da među njima ne mogu biti oni koji su u prethodnih 6 meseci već podnosili isti zahtev.

Kako je današnje glasanje tražilo 13 od 19 odbornika, praktično je onemogućeno glasanje o nepoverenju za bar 6 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    11:18 // 11. 2. 2015.

    teško vidanovića da sklone,taj je pustio dubok koren! primite ga u sns i evo nove vlasti!

  • Aleksandar Stojanovic

    15:26 // 10. 2. 2015.

    Ne razumem zasto razvojna šansa za Niš nije Niška Banja. Vidim da je nekome miliji Beograd od Niša. Ili mi se pogrešno čine postupci aktuelne vlasti.

  • Aleksandar Stojanovic

    15:25 // 10. 2. 2015.

    g-din JELENKKO lepo ste rekli grad ne ralizuje redovno transvere , to radi selektivno. A rak rana aktuelnoj vlasti tzv. slobodna zona. Valjda se na izborima menja vlast a ne na ovaj "demokratski nači"

    • Jelenko

      21:38 // 10. 2. 2015.

      To sto sam rekao nije za prilog Vidanovicu vec naprotiv.Ne idu transferi jer trosi nenamenski,ponasa se bahato i igra samostalnog igraca.Epa to ne moze.A vlast se menja cim ne valja.Da zahvali SPS-u.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: