Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 14. 7. 2016.

| Društvo

Voda na bazenima ispravna i bezbedna za kupače

Autor:S. J. M. V. Izvor:Južne vesti
bazeni
Kupači bezbedni, ali moraju da poštuju pravila; foto: Vanja Keser

Voda na bazenima u Nišu, Prokuplju i okolini, koje kontroliše Institut za javno zdravlje Niš, mikrobiološki je ispravna i bezbedna za kupače, kažu u ovoj ustanovi.

Kako objašnjava načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta Snežana Gligorijević, voda se jednom nedeljno proverava, i to u nenajavljenim kontrolama.

Što se tiče mikrobioloških analiza, svi bazeni imaju mikrobiološku ispravnost vode. Što se tiče hemijskih analiza, postoje određeni parametri koji odstupaju, ali nijedan parametar ne može da našteti zdravlju - objašnjava Gligorijevićeva.

Čair Voda u bazenima se proverava svake nedelje; foto: Vanja KeserDa bi higijena bila očuvana, neophodno je da kupači poštuju kućni red na bazenu.

Ne smeju da preskaču dezinfikacione barijere, pre ulaska u bazen moraju da se obavezno istuširaju i da isto urade i nakon izlaska iz bazena. To je važno i zbog njihove, i zbog bezbednosti ostalih kupača - kaže Gligorijevićeva.

Dodaje da Institut proverava ispravnost vode i na privatnim bazenima koji su se u okviru kafića ili hotela nedavno otvorili i da stručnjaci ove ustanove edukuju njihove vlasnike o tome koja sredstva da koriste i kako da očuvaju higijenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan Srki Milojevic

    09:01 // 15. 7. 2016.

    Sve sami eksperti...
    zemba, emba, bosko, josko i ostali nappisi ko si sta si.
    Muka mi je od nabedjenih eksperta.
    Sta preskupo sada hvala bogu mozes da biras imas Cair i paljinu, svrljig, dudulajce, doljevac pa idi gde ti je volja.
    Meni je Cairski bazen extra, tobogani su super ima i za decicu da se zanimaju pa imas i olimpijski bazen ako hoces da izplivas.
    Nema guzve

  • MIlivoj

    23:21 // 14. 7. 2016.

    Ima li nekada da je ovaj institut našao da je voda neispravna? Za njih je voda uvek ispravna i bezbedna. Stiče se utisak da nam je voda u kućama najbolja na svetu.

  • bosko

    18:06 // 14. 7. 2016.

    Cair...bese nekad bazen...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: