Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 13. 1. 2021.

| Društvo

Voda odnela puteve u nekim leskovačkim selima, ministar Momirović najavio pomoć

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Poplavljene njive na jugu; foto: JV
Ministar obećao pomoć u Bojniku; ilustracija; foto: JV

Usled obilnih padavina predhodnih dana stanovnici sela Zoljevo i Miroševce kolima ne mogu stići do svojih kuća, jer je voda odnela puteve u ovim selima. Selo Žabljane i jedan deo Vučja su i dalje bez vode. Oko 30 domaćinstava sela Miroševce je odsečeno, a jedini način da stignu do svojih komšija je traktorom.

Kretanje ovim deonicama je izuzetno opasno, a postoji mogućnost od daljih urušuvanja. Većina meštana sela Žabljane i dalje nije priključena na gradsku vodovodnu mrežu, pa svake zime imaju problem sa vodom, jer postaje mutna. Koriste vodu sa seoskih izvora koja nije bakteriološki proverena od strane JKP Vodovod.

Poplavljene njive jug; foto: JV Ministar obećao pomoć u Bojniku; ilustracija; foto: JV Probleme sa putevima ima i u Opštini Bojnik koju je danas posetio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je najavio obnovu svih oštećenih puteva.

Opština Bojnik je odmah nakon izlivanja Puste reke proglasila vanrednu situaciju kako bi bila pružena sva neophodna pomoć.

Ljudima moramo obezbediti normalne uslove života. Vojska i policija su odmah izašli na teren i pomogli koliko je bilo u njihovoj moći. Definisali smo šta pod hitno treba sanirati - rekao je Momirović.

Najveće probleme u opštini Bojnik imali su stanovnici sela Pridvorica gde je regionalni put bio potopljen, a problem sa strujom su imali stanovnici brdskih sela ove opštine.

Ministar je rekao da i u narednom periodu mora da se radi na popravljanju infrastrukture i da su sa Putevima Srbije u stalnom kontaktu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: