Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 14. 6. 2022.

| Društvo

Vode nema, a računi redovno stižu - građani Gadžinog Hana kažu da “plaćaju vazduh”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Gadžin Han
Stanovnici se žale da "plaćaju vazduh"; Foto: V. M. R.

Stanovnici rubnih delova Gadžinog Hana već decenijama imaju probleme sa vodosnabdevanjem. Kažu da preko leta vode skoro uopšte nema, dok računi uredno stižu. Iz nadležne Direkcije navode da je vodovodna mreža dotrajala i da će da je rekonstruišu, ali ne preciziraju kada, već apeluju na žitelje da ne zalivaju bašte i ne peru automobile.

Iako često nemaju vodu za osnovne potrebe, meštani kažu da im računi uredno stižu i da plaćaju velike iznose.

Plaćamo vazduh. Čim otvoriš slavinu, duva vazduh i stalno vrti vodomer. Abnormalni računi dolaze, a nema vode. Plaćamo nešto što nemamo. Moja majka ima 91 godinu i sramota je što ne može ni da se umije - žali se stanovnik.

Ovih dana situacija je, dodaje, bila nešto bolja jer je padala kiša, ali strahuje kako će bez vode u narednim nedeljama i mesecima, za vreme tropskih temperatura.

Žitelji tvrde da su se puno puta obraćali nadležnima i da su još 2002. godine u Opštini predali više od 100 potpisa, ali da do danas problem nije rešen.

Iz JP Direkcija potvrđuju da visinske zone Gadžinog Hana imaju prekide u vodosnabdevanju i navode dva uzroka - dotrajalu mrežu i to što su izvorišta u opadanju zbog manjka padavina u zimskom periodu.

Problem sa vodosnabdevanjem se dešava u popodnevnim satima zbog naglog skoka potrošnje, a iz razloga navodnjavanja bašti. JP Direkcija će u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima i sopstvenim finansijskim sredstvima, raditi na rekonstrukciji mreže i zameni regulacionih ventila, čime bi vodosnabdevanje u mnogome bilo poboljšano - navode.

Međutim, dodaju da problem zahteva velika ulaganja i ne preciziraju kada bi mogao da bude rešen i kada bi mogli da započnu rekonstrukciju vodovodne mreže.

Apeluju na sve građane Gadžinog Hana da racionalno troše vodu i ne koriste je za zalivanje bašti, pranje dvorišta i automobila, kako bi se solidarisali sa žiteljima visinskih zona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:24 // 14. 6. 2022.

    Koga ste glasali, njemu kukajte ! Uporiste ste sns, jurite odbornie, poslanike, sto trcaste sabajle da ih izglasate i dodvorite im se !

  • Žvalavi pastir Šizoje

    10:08 // 14. 6. 2022.

    Ви па много зановетате, имате водовод па још и воду оћете!
    Преко леб, погачу!
    Ево, мени у планини пресушили извори а стадо се не буни.
    Трпи, ћути и даје млеко!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: