Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:26, 23. 7. 2020.

| Društvo

Vodovod: Sistem bio spreman, ali previše vode je palo

Autor:A. S, Lj. F.Izvor:Južne vesti
šut
Voda nanela šut u Ulicu Stanoja Bunuševca; foto: Vodovod

U niškom JKP Naissus uverevaju građane da je kanalizacioni sistem bio očišćen i spreman, ali da je za pola sata palo 30 litara vode po kvadratu. Voda je ponela šut i pesak i dodatno začepila odvode i to je, kako kažu, dodatno pogoršalo situaciju. U većem delu grada, tvrde, voda se povukla ili se polako povlači.

I ekipe su bile spremne, kako kažu u ovom javnom preduzeću. Čim je krenula kiša 6 timova je bilo na terenu, ali ni to nije moglo da spreči da se mnoge ulice, pre svega na Paliluli, poplave.

Kiša koja je pala za pola sata je ravna količinama koje su pale pre mesec dana. To je ogromna količina vode. Beograd je plivao posle 50 litara po kvadratu koja je pala za 3 sata. Mi smo ovde imali 30 litara za manje od pola sata - pričaju iz Vodovoda.

Sve što je trebalo da bude očišćeno u južnom, kritičnom delu grada, sve je, tvrde, bilo potpuno spremno i očišćeno.

Mi smo prethodnih dana i bili pojačali čišćenje, mada je sve već nilo čisto. Međutim, prvo velika količina vode koja fizički nije mogla da bude primljena u sistem. Ovaj kritični deo, vidi se na slikama ogromna količina šuta, peska, šodera. Mi smo sa 6 ekipa bili na terenu samo da sklanjamo poklopce od šahti i čistimo - kažu u JKP “Naissus”.

Ipak, i pored toga kanalizacioni sistem je bio pretesan za ovoliku kišu.

U Vodovodu kažu da se nakon četrdesetak minuta voda povukla iz većeg dela grada, ali da je situacija bila katastrofalna zbog žestokog udara kiše.

Podsetimo, pljusak je trajao svega pola sata i maltene potopio Palilulu, a voda je prekrila ulice i u drugim delovima Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    22:15 // 24. 7. 2020.

    Ozbiljan portal,kao sto su JV, ne moze se zadovoljiti izjavama iz niskog Vodovoda i kanalizacije, na cijem kraju stoji--" kazu" i "pricaju" ! Kolektivna odgovornost je ostala u komunizmu, dajte imena !

  • Brale

    13:40 // 24. 7. 2020.

    Stanovnici ulice "Dragiša Cvetković" svakog popodneva gledaju u nebo kao one životinje, "merkati" i čim vide oblak "Raku" trk u kuću po metlu i lopatu.

  • Milica Mladenović

    11:25 // 24. 7. 2020.

    Sistem je bio spreman, ali je loš i treba ga zameniti. Šahte i slivnici su bili očišćeni, i nije bilo šuta u okolini Doma zdravlja pa su sve kuće potopljene! Svi građani da tuže grad za pretrpljenu štetu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: