Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 7. 6. 2013.

| Društvo

Vodovod podstanar Volonterskom centru

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
ULAZ-U-VOLONTERSKI-CENTAR.JPG

Koordinator prokupačkog Volonterskog centra Slađana Milosavljević tvrdi da prokupački SNS želi da izbaci ovaj centar iz prostora koji koriste i da je poslednjih meseci na nju vršen veliki pritisak da preda ključeve.

Milosavljevićeva kaže da je posebno bio uporan v. d. načelnika Opštinske uprave Ivan Rakočević koji demantuje sve njene navode i naglašava da je dogovor da taj prostor koriste zajedno i Javno komunalno preduzeće „Gradski vodovod“ i Volonterski centar.

- Prostor koji nam je dat od strane opštine na korišćenje novembra 2011. godine samo smo uredili zahvaljujući donaciji Norveške, koja je podržavala projekat Volonterskog centra. Do pre mesec dana nije bilo problema, ali su odjednom funkcioneri SNS vršili pritisak na mene da im predam ključeve, slali mi sms poruke, zvali telefonom, jer žele tu da usele „Vodovod“.  Ja to nisam učinila, već sam se obratila predsedniku opštine Ljubiši Đurkoviću (SPS) i on mi je rekao da je prostor i dalje naš. Ipak, pre par dana, dok sam bila u kancelariji, došli su sa alatom i pokušali da obiju bravu - kaže Slađana Milosavljević.

2 Unutrašnjost i zastakljeni deo Vodovoda Ona ističe da Volonterski centar ima 60 članova i inkluzivni hor u kojem je dvadesetoro dece, među kojima su i deca sa posebnim potrebama, a Vlada Norveške finansira taj hor do kraja godine.

- I juče sam ponovo bila kod predsednika opštine i gospodin Rakočević je bio vrlo neprijatan. Na kraju sam, pod pretnjama, morala da pristanem da ustupimo deo prostora Vodovodu, koji će tu napraviti naplatno mesto. Samo ne znam kako će sve to da izgleda, jer će, dok traju naši sastanci i organizacije akcija, kao i probe hora, defilovati ljudi koji plaćaju vodu - kaže Milosavljavićeva.

Na njene optužbe Rakočević odgovara da nisu tačne i da Volonterski centar bespravno drži prostor.

- Ne uzimamo im prostor, već je dogovor da ga zajedno koriste. Gospođica je bila vrlo bezobrazna i nije poštovala dogovor, a lično mislim da ovde ima prostora za sve - kazao nam je Rakočević.

Deo koji je ustupljen Vodovodu je na samom dnu kancelarije, tako da se do njega mora proći kroz čitav prostor.

Direktor Vodovoda Slaviša Antanasković, kojeg smo zatekli u Volonterskom centru, kaže da je baš ova kancelarija njima potrebna zbog velikog prometa građana u ovom delu grada.

- Ovo je najpogodniji prostor za naplatno mesto, jer građani neće morati da dolaze u centar grada da plaćaju vodu, nego će to moći da učine i ovde. Ukoliko vi ne mislite tako, nađite nam bolji - odgovorio je Antanasković na pitanje novinara Južnih vesti zašto baš ovde mora da bude naplatno mesto, iako je ono udaljeno, po gruboj proceni, pet minuta hoda od naplatnog mesta u centru.

U četvrtak popodne, kada je inkluzivni hor došao na probu, nisu mogli da uđu jer je neko u međuvremenu promenio bravu.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor Stosic

    00:34 // 16. 6. 2013.

    Pa kako te nije sramota Sladjo kad znas u koje svrhe ide otvaranje tog radnog mesta i kolko ce da pomogne jednoj porodici,treba da te bude sramota! I sve vas koji pisete ovako a nemate pojma o zivotu!

  • Sladjana Milosavljevic

    20:01 // 11. 6. 2013.

    Ovo ometanje aktivnosti udruzenja 'Vol. centar' zaista ne smatram odbranom interesa lokalne uprave, vec nespretnom demonstracijom vlasti i delovanje u cilju preuzimanja, koje u osnovi nije uspelo

  • Sladjana Milosavljevic

    19:59 // 11. 6. 2013.

    Plan da se na bilo koji nacin preuzme sve sto vredi u opstini nije tajna, s obzirom da mnogi “akteri” o njemu i svojim zaduzenjima radi njegovog sprovodjenja odavno pricaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: