Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 11. 2. 2015.

| Društvo

Vodovod račune za 2013. dostavio tek sada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kalca
Računi za vodu em kasne, em visoki

Računi za potrošenu vodu od pre 2 godine prilično su iznenadili vlasnike lokala u niškom Tržno-poslovnom centru “Kalča”, a dodatno ih je zbunila velika potrošnja. U Vodovodu tvrde da je sve regularno.

Voda je prethodnih godina trošena, ali računa nije bilo. Vlasnici kažu da su viđali i radnike Vodovoda kako očitavaju potrošnju, ali računi nisu stizali sve do pre desetak dana.

Račun je za tri meseca - oktobar, novembar i decembar 2013. i svima nam je za tih devedesetak dana stigla ista potrošnja  - priča vlasnica jednog od lokala.

U JKP “Naissus” kažu da je problem sa očitavanjem potrošene vode u Kalči nastao pre dve godine kada je prestala nadležnost preduzeća “Građevinar”, koje je gradilo Kalču, nad ovim objektom.

Dostavljeni su računi za 2013. godinu, jer od prestanka nadzora “Građevinara” i nama je nastao problem i sa samim očitavanjem, sa postavljanjem kontrolnih vodomera i mnogih drugih problema - kažu u Vodovodu.

kalc3 Valsnici lokala iznenađeni računimaRačuni za 2014. će, onima koji su tokom prošle godine postavili pojedinačne vodomere, biti dostavljeni prema potrošnji, a za one koji nisu, potrošnja će biti obračunata "procentualno".

Za prošlu godinu će za sve vlasnike koji imaju veći račun biti omogućeno potpisivanje o reprogramu duga i plaćanju na rate - poručuju iz JKP “Naisus”.

Paralelno sa ovim računima Vodovod ispostavlja i račune na mesečnom nivou za redovnu potrošnju.

U evidenciji JKP “Naisus” je 380 vlasnika lokala koji kažu da u obaveštenju koje je stiglo uz račune stoji da će obračun za 2014. stići za dvadesetak dana.


Nerealna potrošnja za poslednje mesece 2013. godine

Kako kažu vlasnici lokala ukupna potrošnja po lokalu za oktobar, novembar i decembar 2013. je tridesetak kubika.

Prema njihovim rečima je nemoguće da se 10 hiljada litara mesečno troši u lokalu koji se bavi administravivnim poslovima i vodu uglavnom koristi za kuvanje kafe.

- Otkud tolika potrošnja? Ugradili smo merač i on sad pokazuje da mesečno trošimo svega 1 kubik vode, a ne 10 koliko je obračunato na ovom starom računu - pitaju vlasnici.

U Vodovodu kažu da su pojedinačni vodomeri ugrađeni nedavno, a u periodu za koji su stigli računi ih nije bilo, već je obračunavana paušalna potrošnja.

- Ukupno dugovanje za taj period smo podelili prema delatnosti vlasnika lokala i ispostavili im račune za poslednja 3 meseca 2013. godine - kažu u Vodovodu.

Sličan obračun će nadalje biti i za one koji još nemaju ugrađen vodomer i njihova potrošnja će se obračunavati raspodelom očitane ukupne potrošnje za određeni mesec. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djordje

    16:48 // 14. 2. 2015.

    jos jedno pitanje jer sam bez posla a lokal u centru mi stoji zakljucan zbog gradjevinara kad ste toliko ispravni zasto ste unistili sva dokumenta o kalci tako da stecajna upravnica trazi ugovoreodnas

  • djodje

    15:39 // 14. 2. 2015.

    slagao sam vas izvinite racun je za 17.11.2008 a racun za vodu za taj mesec je 8764.77 tako da nisam manipulator vec je zbog vas propala kalca i gradjevinar, hvala bogu pa racune cuvam,pokazacu gde?

  • stana

    20:05 // 12. 2. 2015.

    zasto racune nismo dobili ranije? radnici iz vodovoda su citali vodu 2-3 puta za 1,5 dana!hocemo li dobiti samo jedan racun za celu 2014 godinu? ZASTO NISMO DOBIJALI DO SADA RACUNE,DIREKTORE?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: