Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 17. 1. 2024.

| Društvo

Vojna bolnica u Nišu dobija nove sanitete

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
vma_2_1_1705409329
Nije poznato koliko je saniteta dobio Niš; foto: Ministarstvo odbrane

Vojno zdravstvo Srbije "jače je" za 15 novih sanitetskih vozila, dobiće ih tri najveća grada, ali iz Ministarstva odbrane nisu naveli koliko je saniteta planirano za Vojnu bolnica u Nišu.

Nova vozila za prevoz vojnih osiguranika, parkirana u krugu Vojnomedicinske akademije u Beogradu, obišao je juče ministar odbrane Miloš Vučević. dsc_5192_1705410197 Nije poznato koliko je saniteta dobio Niš; foto: Ministarstvo odbrane

Reč je o 15 novih saniteta namenjenih za potrebe sistema zdravstvene zaštite u Ministarstvu odbrane, kako je saopšteno, a imaju svu neophodnu savremenu medicinsku opremu i namenjena su vojnim zdravstvenim ustanovama, a sve sa ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite vojnim osiguranicima.

Plaćena su 120 miliona dinara, postoje četiri različita tipa koja omogućavaju i prevoz osoba sa invaliditetom, pacijenata koji idu na dijalizu, a ima i onih koji su namenjeni za pružanja zdravstvene pomoći ugroženim pacijentima. dsc_5173_1705407023 Nije poznato koliko je saniteta dobio Niš; foto: Ministarstvo odbrane

Posle mnogo godina veći broj sanitetskih vozila je kupljen od jednog proizvođača, da bi to smanjilo troškove održavanja i opremanja. Struka je rekla koja su vozila najbolja i koja su potrebna, a Uprava za vojno zdravstvo ih je rasporedila za zdravstvene ustanove u Beogradu, ali i za vojne bolnice u Novom Sadu i Nišu i time smo regionalno pokrili celu državu - rekao je ministar odbrane.

Ministar nije precizirao koliko će novih saniteta pripasti niškoj Vojnoj bolnici.

Podsetimo, Vojna bolnica u Nišu uskoro obeležava 146 godina postojanja, a za prošlogišnji jubilej su naveli da su spremni da pružaju usluge i civilima, ali da o tome odlučuje Vlada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vule

    16:48 // 18. 1. 2024.

    @vukašin : Koji protokoli , brate ? Onolika Vojna bolnica , lekara nemam pojma koliko a pacijenata ... 40 ! Nekada je VB Niš bila institucija za ugled i ponos ! Danas je "ogledalo" , nazovi države i "vrhovnog komandanta" , košarkaškog "trenera" ...
    "Narod" je izabrao /1.500 din za glas/ pa će tako i da ga leče...

  • Smuk II

    16:29 // 18. 1. 2024.

    Svi lupaju "ki otvoren prozor" ! Na VMA ima oko 100 i nešto prof dr sci nauka a u Nišku vojnu bolnicu ima 30 specijalista...
    Blago "narodu" koji pojma nema ni o čemu. Osim za 1.000 , 1.500 , 3.000 , 10.000 dinara + "besplatni" vaučeri te izdangubiše 20h !
    "Banje" će gi izleče ali banje ne leče mozak a to je neizlečivo ! Jedino Toponica - Gornja ! I "Laza K. Lazarević" ali je prebukiran !

  • vukašin

    19:16 // 17. 1. 2024.

    u vb niš se leči po protokolima kao i u drugim bolnicana. KC treba da sa upoređuje sa VMA pošto je to isti nivo lečenja a ne sa VB Niš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: