Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 5. 2. 2022.

| Društvo

Vojna policija uvežbavala protivterorističke operacije na poligonu kod Niša

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vojna vežba
"Ratne igre" kraj Niša; foto: Ministarstvo odbrane

Na poligonu "Rujnik" kraj Niša završena je taktična vežba "Operacija 22“ na kojoj su, saopštavaju iz Ministarstva odbrane, pripadnici vojne policije uvežbavali protivterorističke operacije.

Pored vojnika iz jedinice vojne policije, na poligonu kraj Niša korišćena su i oklopna borbena vozila i službeni psi, a realizovan je niz vojnopolicijskih zadataka, kao što su obezbeđenje komandnog mesta, bezbednosna zaštita lica, kontrola masovnog okupljanja, te lociranje i uništenje terorističkih, diverzantskih i pobunjeničkih grupa. vojna vežba Vojna policija, oklopna vozila i psi; foto: Ministarstvo odbrane

U uslovima približno realnim, uvežbavan je rad komande i jedinica tokom planiranja, organizovanja i realizacije vojnopolicijskih zadataka, a tokom višednevnih aktivnosti, provereno je i poznavanje načela upotrebe jedinica i sredstava vojne policije, kao i sadejstvo sa drugim snagama Vojske Srbije, strukturama sistema odbrane i činiocima civilnog okruženja - saopštavaju iz Ministarstva.

Dodaju da ostvareni rezultati govore o visokom nivou osposobljenosti za realizaciju zadataka za koje je namenjena jedinica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rambo

    07:23 // 7. 2. 2022.

    Za masovna okupljanja! Za sirotinju koja više globa ne može da trpi! Sramota šta se dozvoljava!

  • branislav

    23:49 // 6. 2. 2022.

    Koliko se terorista pojavilo u Srbiji u poslednjih 30 godina odkad je haos na Balkanu?Zar nije cudno da pored miliona prolaznih izbeglica nikome nije palo na pamet da napadne nase Gradjane ili nas ,,kazni zbog zlocina,,u gradjanskom ratu???Zato ne vidim potrebu za nekim zajednickim vezbama sa drugim zemljama vezane za terorizam,jer ih oni nebi da drze sa nama na Cosowe!?

  • Miloš

    23:22 // 6. 2. 2022.

    Hajde malo da pokažemo poštovanje i zahvalnost ovim ljudima, nemojte mešati ove sa nekim policajcima-prašinarima koji maltretiraju građane na protestima protiv vlasti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: