Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 5. 7. 2022.

| Društvo

Vojni lekar i borba protiv kontejnera pored prozora: dokazano da nije sam izbio prozor, čeka da se reši kontejnera

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
stan i kontejner 2
Peripetije oko kontejnera; foto: T. T.

Iako su iz firme “Winners Niš”, a kasnije i iz Sekretarijata za komunalne delatnosti tvrdili da je vojni lekar koji se žalio na kontejner pored kuhinje, bespravno otvorio prozor, projekat pokazuje da je prozor bio predviđen gradnjom. Iz firme kažu da je došlo do nesporazuma i da nastoje da problem reše.

Potpukovnik doktor Nikola Petrović požalio se na dugogodišnji problem sa neprijatnim mirisima i bubašvabama koje dolaze iz kontejnera koji se nalazi između samog ulaza u zgradu i njegovog kuhinjskog prozora.

Iz firme Winners Niš tada je rečeno da su upoznati sa problemom, ali da prozor od kuhinje nije bio predviđen projektom. Nakon objavljivanja teksta stigao je i odgovor Sekretarijata u kom tvrde isto i navode da vojni doktor treba da se obrati investitoru kako bi podneo zahtev za izmenu dozvole u vezi sa premeštanjem kontejnera kod nadležne Gradske Uprave za građevinarstvo.

Otežavajuća okolnost u ovoj situaciji je da je nezadovoljna stranka bespravno otvorila prozor na zgradi, suprotno projektu, gde ima mesta za postupanja građevinske inspekcije za bespravno izvedene radove - navode iz Sekreterijata.

projekat zgrade Prozor je otvorila sama graševinska firma po predviđenom projektu; foto/printscreen: JVIako su i iz firme i Sekreterijata tvrdili da je čovek sam i bespravno otvorio prozor, u projektu se može videti da je on ipak upisan i to kao mali kuhinjski prozor dimenzija 60x60, na parapetu 170 centimetara.

Iz firme Winners sada kažu da je ipak došlo do nesporazuma i da je sve po projektu.

Mi smo mislil da je on otvorio prozor iznad kontejnera, ali smo nakon što je inženjer obišao zgradu shvatili da je došlo do nesporuazama i da je ipak sve po projektu - kažu iz Winnersa.

Dodaju da su i dalje voljni da pomognu i da kako nije moguće postavljanje podzemnih kontejnera, planiraju da postave boks za kontejner kako bi suzbili neprijatne mirise.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slave

    08:37 // 7. 7. 2022.

    i dobro, ovaj iz Sekretarijata za komunalne delatnosti koji je tvrdio da ima nešto bespravno i zapretio građevinskom inspekcijom - hoće li sada da novinama da izjavu kojom se izvinjava? Nešto kao ''pogrešio sam.. izvinite doktore.. bacio sam ljagu na vas..''?

  • Naissus

    17:40 // 6. 7. 2022.

    Treba postaviti podzemni kontejner a ne ovaj smrdljivi. U svim zgradama treba postaviti podzemne kontejnere

  • pitam se

    07:10 // 6. 7. 2022.

    Gde su ovde komunalna i sanitarna inspekcija?

    • dzoni

      08:26 // 6. 7. 2022.

      U vespu i oni lokali pored, popločali selj,,ci da im lepo na oči..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: