Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 25. 7. 2022.

| Društvo

Vojnici i komunalci u Kuršumliji čiste korito reke Toplice

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
čišćenje krita
Vojska i lokalna samouprava zajedno čiste korito reke Toplice; Foto: Lj. M.

Oko 1.000 metara korita reke Toplice biće očišćeno u Kuršumliji, a radove zajednički izvode Inženjerijski bataljon Treće brigade kopnene vojske Srbije i JKPD “Toplica” u Kuršumliji koje je danas obišao i ministar odbrane Nebojša Stefanović. Kako bi prostor nedaleko od centra grada dobio sasvim nov, uređeniji izgled, čiste se i koristo i priobalje Toplice.

Predsednik Opštine Vojimir Čarapić istakao je da je pomoć Vojske Srbije značajna za sve građane Kuršumlije i naglasio da je ovo samo nastavak dobre saradnje. čišćenje korita Čišćenje korita reke Toplice; Foto: Lj. M.

Za sada su nam izlazili u susret tokom poplava i vanrednih situacija, a ovo je prvi put da u saradnji sa našim Komunalnim preduzećem delujemo preventivno. Kuršumlijska teritorija je jedna od najvećih teritorija i komunalno preduzeće nema dovoljno kapaciteta i ne može da stigne na sve strane da završi posao - rekao je Čarapić.


Stefanović: Vojska uvek uz narod

Radove je tokom dana obišao i ministar Nebojša Stefanović koji je naglasio da je vojska uvek bila uz narod i da je ovo primer kako se pomaže ne samo u vanrednim situacijama, već i deluje preventivno. stefanović Stefanović tokom obilaska radova na čišćenju korita reke Toplice; Foto: Lj. M.

Drago mi je da vidim jako dobru saradnju Vojske Srbije i lokalne samouprave i angažovanje našeg inženjerijskog bataljona. Uspeli smo da za nekoliko dana, i pored velikih vrućina, očistimo veliki deo, a u narednim danima završićemo čitav posao i očistiti korito reke u dužini od oko 1.000 metara. Ono što je za nas važno je da se poveća uloga Vojske Srbije u inženjerijskim radovima koji se izvode širom Srbije - rekao je Stefanović.

On je istakao da će inženjerijske jedinice nabavljati nove mašine i pomagati u radovima lokalnih samouprava. helikopter Stefanović sleteo helikopterom; Foto: Lj. M.

Bilo da se radi o rasčišćavanju korita reka, izgradnji puteva i ostalih poslova, Vojska Srbije će uvek biti na raspolaganju lokalnim samoupravama. Nije lak zadatak, ali želimo da pokažemo da smo uz svoj narod i da građani uvek mogu da računaju na ljude u uniformi - dodao je Stefanović.

Odlazeći ministar je pre obilaska radova posetio kasarnu "Toplički ustanak" u Kuršumliji, gde je izvedena pokazna vežba mehanizovanog bataljona, a u Kuršumliju je stigao helikopterom Vojske Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    13:20 // 26. 7. 2022.

    Oni koji bacaju djubre u reku i treba da je /o/čiste ... a to su vojska i komunalna policija !
    "E, narode ... " - reče Baja , još pre 125.god. ! I nije pogrešio... uopšte !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: