Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:36, 24. 3. 2021.

| Društvo

Vojska pomaže u čišćenju snega u Crnoj Travi, prioritet pomoć naselju u kome su 3 bebe

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vojska - snega Crna Trava
Vojska će biti na terenu koliko god bude potrebno, kaže Stefanović; foto: Ministarstvo odbrane

Nakon što je zbog velikih snežnih smetova sa kojima se u Crnoj Travi bore danima proglašena vanredna situacija, od jutros u čišćenju snega sa lokalnih puteva pomažu i pripadnici Vojske Srbije. Kako je rekao ministar odbrane Nebojša Stefanović, radi se na tome da se što pre dođe do meštana naselja Mlačište, koje je udaljeno oko 15 kilometara od Crne Trave, a sneg ga je potpuno odsekao od centra opštine. U naselju žive i tri bebe.

Predsednik opštine i stanovnici Crne Trave su prethodnih dana uložili ogromne napore da se putevi očiste, rekao je Stefanović, ali su sinoć, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć vojske, pa od jutros inženjerijska jedinica Četvrte brigade učestvuje u raščišćavanju snega.

Pripadnici Vojske će i u narednim danima biti prisutni na terenu dokle god to bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku opštine da pomognu u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju. Nadamo se i prestanku padavina u narednih par dana što će naravno olakšati rad samoj opštini - rekao je Stefanović.

Vojska - sneg Crna Trava Predsednik opštine kaže da je ovo jedna od najtežih zima; foto: Ministarstvo odbrane Da je ova jedna od najtežih zima, iako su stanovnici navikli na snežne i hladne zime, kaže predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević.

Ima starijih, ima uplašenih u zavejanim selima i moramo brzo da reagujemo kako bismo došli do svakog domaćinstva - rekao je Blagojević.

Podsetimo, ovo je deveti dan kako sneg neprestano pada u Crnoj Travi, a neki ljudi toliko nisu izašli iz kuće, zbog čega je lokalni Štab proglasio vanrednu situaciju.

Sličnih problema bilo je i krajem januara kada su svi lokalni putevi bili neprohodni, a domaćinstva bez struje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlastislav

    01:01 // 25. 3. 2021.

    Naklepsi kraj I najlepsa priroda u Srb.... NeiskoriscenA,,,,, neeksploatisana... Zapustena... Zarad Bg, NS, Zlatibora, Tare, Zlatara,, Kopaonika..... It'd.. Uzas

    • Ja lično

      21:30 // 26. 3. 2021.

      I bolje da bude zapušten nego da liči na Zlatibor i sve ostale koje ste pobrojali. Samo tako će priroda ostati nezagađena i prijatna za odmor

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: