Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 26. 3. 2021.

| Društvo

Vojska probila puteve do porodica sa decom u zavejanim crnotravskim selima, nastavlja se čišćenje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Pripadnici Vojske Srbije nastavljaju sa čišćenjem snega u Crnoj Travi; Foto: Ministarstvo odbrane

Sneg je konačno prestao da pada u Crnoj Travi, a mašine Vojske Srbije uspele su da probiju put i stignu do naselja Mlačište koje je bilo prioritet, pošto su se u njemu nalazile i tri bebe. Kako je rekao za Južne vesti predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, očekuje se da se do ponedeljka situacija u potpunosti smiri, odnosno da se probiju svi putni pravci i da se dođe do svih meštana.

Inžinjerska ekipa 4. brigade Kopnene vojske je sa mehanizacijom uspela da probije snežne nanose koji su na nekim mestima dostizali visinu i do 2 metra, a prioritetni cilj bio je da se što pre stigne do naselja Mlačište u kome ima i male dece, a predsednik te Mesne zajednice Dragan Ivić kaže da se zahvaljujući Vojsci sada sve polako vraća u normalu.

Mehanizacija kojom raspolože Crna Trava nije bila dovoljna da očisti ovoliku količinu snega. Na svu sreću pripadnici Vojske Srbije su pritekli u pomoć i stigli do našeg naselja. To je bilo značajno jer je život troje dece bio ugrožen. Hrana je dostavljnena put raščišćen i sada se sve polako vraća u normalu - rekao je Ivić.

Ono što će olakšati posao je što je sneg prestao da pada.

Sve ovo ide sporo, ali drugačije ne može. Krenuli su redom, nadamo se da će do ponedeljka situacija biti pod kontrolom. Najbitnje je da snega nema i da se vreme stabilizuje, kako bi brigada uspela da dođe i do ostalih mahala i kuća. Kada su putevi prohodni, onda je sve mnogo lakše - kaže predsednik Opštine.

Podsetimo, zbog obilnih padavina ali i nemogućnosti da se očiste putevi i dođe do svih kuća u Crnoj Travi je proglašena vanredna situacija, a Vojska Srbije je pritekla u pomoć sa mehanizacijom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Des - pot

    11:03 // 26. 3. 2021.

    Očekuje se, da se do ponedeljka sneg otopi i situacija u potpunosti smiri.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: