Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 24. 7. 2023.

| Društvo

Vojska uređuje korito reke Toplice kod Kuršumlije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
čišćenje korita
Inženjerci Vosjks Srbije čiste korito reke Toplice kod Kuršumlije; Foto: Vojska Srbije

Inženjerijska radna grupa Vojska Srbije iz sastava Treće brigade Kopnene vojske izvodi radove na uređenju korita reke Toplice u Kuršumliji, u dužini od 1,2 km. Radovi se izvode u saradnji sa zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću ”Toplica” u tom gradu.

U Vojsci Srbije naglašavaju da je ovo samo nastavak uspešne i dobre saradnje sa lokalnom samoupravom u tom gradu i podsećaju da je tokom prošle godine realizovano niz akcija na rasčićavanju reka i pritoka u Kuršumliji i Topličkom okrugu. čišćenje korita Vojska čisti korito reke Toplice; Foto: Vojska Srbije

Radovi se sprovode kroz projekat civilno-vojne saradnje Vojske Srbije, a u cilju preventivnog delovanja radi sprečavanja plavljenja u opštini Kuršumlija. Kroz izvođenje sadržaja obuke, inženjerijske jedinice rade na povećanju propusne moći rečnog korita i unapređenju nivoa zaštite priobalnog pojasa od pojava bujičnih poplava. Uz upotrebu savremenih inženjerijskih mašina radi se na uklanjanju nabujale vegetacije, naslage zemlje i drugog deponovanom materijalu iz rečnog korita, a otpad se odvozi kamionima lokalnog komunalnog preduzeća.- kažu u Vojsci Srbije.

Inače, Vojska Srbije ne tako retko preventivno svojom mehanizacijom deluje na sprečavanju bujičnih poplava, kako bi se otklonile mogućnosti nastanka istih i stvorili što povoljniji uslovi za odbranu od poplava, a time i sprovodi obuka inžinjerijskih sastava u svojim jedinicama.

Samo tokom prošle godine, na teritoriji Topličkog okruga inženjerci Vojske Srbije su pomogli stanovništvu preventivnim delovanjem u rasčišćavanju oko 1.000 metara korita i priobalja reke Toplice u Kuršumliji, očišćeno je priobalje reke Jošanice u dužini od oko 1.000 metara u Blacu, a u Prokuplju inženjerci su postavili privremeni most dužine 20 metara i nosivosti do 40 tona koji štiti arheološka nalazišta na brdu Hisar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • WK

    13:53 // 8. 10. 2023.

    Kada je onaj privatnik uzeo stvar u svoje ruke da očisti deponiju iz reke, napravili su ga budalom, kažnjavali I šta nisu sve uradili. Čovek privrednik koji nije to mogao da gleda. I to je radio o svom trošku bez dinara. Sada gutaju vojsku, idu izbori. Koji su to mufljuzi i hohstapleri.

  • Berija

    12:38 // 24. 9. 2023.

    Pa onda su mogli da vam naprave i kanalizaciju u Niš, postrojenje za prečišćavanje vode na Ciganskom ključu i drugo šta treba, kad se već maju po Kuršumliji, Žitorađi, ... ionako će Sotir da komanduje nekim formacijama.

  • Гага

    16:06 // 25. 7. 2023.

    Зашто се Војсци Србије не повери посао завршетка хидро-система"Селова"?!Коштало би јефтиније,а било би,већ једном завршено! Гради се"100 год.90гроша"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: