Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 28. 7. 2023.

| Društvo

Vojvode Putnika u Nišu otvorena za saobraćaj, trotoari i staze čekaju, rokovi i projekat nepoznati

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Vojvode Putnika
Nadležni ne saopštavaju rok; foto: JV / Tamara Radovanović

Radovi na izgradnji kolovoza u Vojvode Putnika u Nišu završeni su i ulica je otvorena za saobraćaj, pa i za autobuse, koji će od 29. jula ponovo ići redovnom trasom. Međutim, ni više od godinu dana od početka radova deo trotoara nije završen, a nema ni biciklističke staze. Iz Direkcije za izgradnju kažu da ne mogu da daju informacije o rokovima za kompletnu rekonstrukciju, jer to “zavisi od više faktora”, a ne dostavljaju ni projekat.

Vojvode Putnika foto: JV / Tamara Radovanović

Prema podacima Agencije za privredne registre, ulica još nema ni upotrebnu dozvolu. Ipak, automobili uveliko tu prolaze, znakovi za preusmeravanje su sklonjeni, a od sutra će tu moći da prolaze i autobusi nekoliko gradskih linija, navode iz Direkcije za javni prevoz.

Stanari uglavnom nisu zadovoljni time kako je ulica do sada odrađena i imaju različite zamerke - od toga što je sada previše kriva do toga što su prilikom radova zabetonirali stablo stare topole.

Strašno je kako su počeli rekonstrukciju, strašno je kako su je završili. Od prave ulice napravili su krivu, od široke napravili usku, izbetonirali topolu, što je zločin nad prirodom - priča Nišlijka.

Vojvode Putnika foto: JV / Tamara Radovanović

I starija stanovnica ulice ima zamerke, pošto kaže da je postala nebezbednija za pešake, a da je vozačima omogućeno da brže prolaze. Kružnim tokovima je zadovoljna, mada se Južnim vestima čitaoci javljaju sa negativnim komentarima na njihov račun.

Ulica zaista jeste dobila završni sloj asfalta, ali ne u jednom delu kod OŠ “Kralj Petar Prvi”, gde se vidi prelaz između starog i novog sloja.

Vojvode Putnika foto: JV / Tamara Radovanović

Ljudi će bar još neko vreme autobus čekati u prašini i blatu, jer ni stajalište nije uređeno, kao ni delovi trotoara. Neke ploče na onim delovima trotoara koji su uređeni već su ispale iz ležišta, a na trotoarima stoje i gomile za sada neiskorišćenih ploča.

Na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja o tome koji je rok za završetak radova, iz Direkcije za izgradnju nisu odgovarali sve dok kolovoz nije završen, kada su to istakli i naveli da ne mogu da daju informacije o tačnom roku celokupne rekonstrukcije jer to zavisi preduzeća koja izvode radove i više drugih faktora.

Vojvode Putnika foto: JV / Tamara Radovanović

Radovi na trotoaru, kažu, biće završeni u narednih 15 dana, a projekat rekonstrukcije, kao i prošle godine, nisu dostavili.

Podsetimo, radovi su zvanično počeli još 30. maja prošle godine, usledila je pauza, kao i optužbe gradonačelnice Dragane Sotirovski i Direkcije da građani kradu gorivo iz mašina i gradilišnu tablu, pa su opet usledili radovi, a zatim pauza do 12. jula ove godine, kada su radovi nastavljeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    18:16 // 29. 7. 2023.

    Да је проширена за још по једну коловозну траку,од пир.рампе,до меморијалног парка "Бубањ",без непотребних круж.токова...на шта оно личи?Не ваља ништа

  • Stefan

    13:27 // 29. 7. 2023.

    Najnebezbedniji krizni tok, kao da nema projekta?!

  • Nik

    10:28 // 29. 7. 2023.

    Sve što vredi u Nišu izgradili su Vizantijci,Turci i učeni Srbi pre II sv. rata ( Pošorište,Sud, Banovina,Pošta itd.) U 21.veku postali smo na čelu sa SNS teška kasaba. Kablovi po banderama, prljavština, nikakva signalizacija, improvizacija ulica i objekata. Bahatost, nepismenost, nevaspitanje....Gora vlast je bila samo ona što je ukinula tramvaj....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: